Actualitat | APGCC

19-12-2022 fins al 19-02-2023

L'Acceleradora de Projectes Culturals de l'APGCC amplia el termini de presentació de sol·licituds

Pots presentar el teu projecte fins el proper 19 de febrer, inclòs
19-12-2022 fins al 19-02-2023
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 23-01-2023
L’APGCC, dins el marc de la seva àrea de treball relacionada amb l’acompanyament i el desenvolupament professional, llença la primera edició de l’Acceleradora de Projectes Culturals (APC) per afavorir la professionalització i la innovació dels projectes del sector cultural. L’objectiu fundacional de l’acceleradora de l’APGCC és el d'acompanyar de forma integral i experta les etapes crítiques del procés de creació d’empreses emergents, amb l’objecte d’incentivar i oferir un espai de formació i acompanyament per a professionals de la cultura que vulguin impulsar un projecte cultural innovador i transformador.

Es busquen projectes que generin un alt impacte social positiu, sostenible i escalable per accelerar junts el seu creixement, amb focus en el sector cultural. El programa està dissenyat per proporcionar als i les participants els coneixements i les eines perquè els seus projectes i les seves organitzacions esdevinguin exitoses i resilients.

Saps què és una acceleradora de projectes culturals?
L'Acceleradora de l'APGCC és un programa dissenyat per acompanyar el procés de creixement del teu projecte, amb l'objectiu que esdevingui exitós. L'objectiu és donar coneixements i eines a projectes que ja estiguin constituïts però que necessitin el suport d'una mirada externa experta per fer-lo créixer en les seves diferents àrees.

Què necessites per presentar-t'hi?
Per presentar la teva candidatura només has de tenir un projecte cultural innovador i necessitat i ganes donar-li un impuls per augmentar la seva sostenibilitat, la seva rendibilitat i el seu impacte. Per presentar-te en una primera fase només hauràs d'enviar un dossier explicatiu del projecte que faci valdre els diferents ítems avaluables: proposta de valor, impacte, trajectòria de l'equip, objectius del projecte, metes assolides, etc.

En què consisteix el programa?
El programa consta d'un acompanyament professional durant cinc mesos amb sessions formatives i mentories de la mà de professionals destacats del sector. Els mentors i mentores s'assignaran en funció del projecte, assegurant un acompanyament 100 % especialitzat i a mida per a cada projecte. L'APGCC disposarà d'un espai de coworking per poder treballar conjuntament amb els diferents projectes seleccionats. Les sessions seran presencials i en línia i es divideixen en:
  1. Classes presencials, sessions plenàries, en les quals, es treballaran aspectes crítics de la gestió d'startups.
  2. Mentoria personalitzada a càrrec d'un equip d'experts.

Quin cost té?
El programa de l'Acceleradora està subvencionat en un 90% en el cas de persones associades i en un 70% en el cas de no sòcies. L'acompanyament,  amb més de 30h de formació i de tutories individualitzades està valorat en 1.800 €. L'APGCC assumeix gran part del cost del projecte per tal d'afavorir l'accés al programa d'acceleració i els projectes seleccionats només hauran d'abonar 180 € en cas de que alguna de les persones fundadores sigui associada a l'APGCC  i 540 € en el cas de què no ho siguin

Cal llegir atentament les bases que regulen el procés, adjuntes a aquesta notícia i disponible al directori de documents de l'APGCC.

Amb aquesta iniciativa l’APGCC continua així la seva tasca en facilitar recursos i serveis que ajudin a desenvolupar i implementar projectes culturals innovadors amb capacitat transformadora. 

Documents relacionats
2023 APGCC Bases Acceleradora

Tags: