Agenda | Arts escèniques

09-10-2021 fins al 12-10-2021

Fòrum Material Inflamable

9 i 12 de novembre a La Caldera i al Convent de Sant Agustí de Barcelona
09-10-2021 fins al 12-10-2021
Localització: Barcelona
Data de publicació: 08-09-2021
Material Inflamable són unes formacions teórico-participatives per desenvolupar recursos creatius i personals per a la improvisació les arts en viu, moviment i música dels artistes per als artistes, des d’una òptica lúdica, aglutinadora i multidisciplinar que se celebrarà els dies 9 i 12 de novembre a La Caldera i al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Material Inflamable transita el binomi pensament-acció, i la seva interrelació.

S’han programat 3 tallers que combinaran explicacions magistrals amb dinàmiques de debat col·lectives, estudi de casos – també dels participants- i una acció artística in situ que farà una reinterpretació dels continguts tractats per part de l’artista del moviment Blanca Tolsà com a tancament de la sessió.

Els docents seran el músic i psicòleg Pau Rodríguez (Za!), la coreògrafa i ballarina Constanza Brnčić i l’artista visual, performer, i la traductora, escriptora i artista travesti audiovisual, Frau Diamanda.


La formació vol ser un revulsiu de certs formalismes acadèmics que constrenyen la creació lliure, i alhora descobreixi noves fórmules que funcionin en el context de la pràctica artística actual. L’objectiu és cobrir el buit de reflexió i coneixement al voltant de la improvisació com a tècnica de creació artística contemporània, on el moviment i la dansa, es conforma com una  peça central en diàleg amb la música en directe i les arts visuals, explorant les possibilitats: multidimensionant la posada en escena i obrint nous camins de comunicació.

Quan i on ?
  • 9 de novembre. La Caldera. Eugeni d’Ors 12, Barcelona
  • 12 de novembre. Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Carrer del Comerç, 36, Barcelona

Qui hi ha darrere?
Els continguts s’han definit  a través d’un procés participat per l’ecosistema d’artistes participants, membres de l’equip organitzador, voluntaris, col·laboradors de The Exploding i persones clau del món acadèmic vinculades a la improvisació per començar. Aquest procés està dinamitzat per l’equip curatorial format per: Beatriu Daniel, Sonia Fernádez, Kike Bela i Edi Pou.

Sobre què?
Material Inflamable neix per qüestionar i ser un espai de trobada sobre:
  • El happening i els nous camins d’expressió musical, escènica i visual
  • L’articulació del pensament i l’acció escènica (com a discurs vàlid i en constant revisió i re-actualització)
  • Les comunitats que treballen i volen saber més sobre aquests gèneres
  • La creació artística interdisciplinar
  • La interconnexió entre les diverses accepcions de la performance (arts visuals i escèniques)
  • Contextos, recursos, investigacions i mirades al voltant de les accions artístico-performatives (des de dins i des de fora de l’acadèmia)
  • La connexió amb els públics diversos existents i potencials des d’una mirada intercultural i universal

Les persones associades a l'APGCC tenen un 30% de descompte en la inscripció. Demana el codi de descompte a comunicacio@gestiocultural.org.

Tags: