Agenda | Polítiques culturals

28-06-2021 fins al 28-06-2021

Acte de presentació del cens d’artistes de Catalunya i el debat sobre “Els drets i recursos per a artistes”

L’acte tindrà lloc a Girona, el 28 de juny, a les 18.30 h, a El Modern. L’entrada és gratuïta i requereix inscripció prèvia
28-06-2021 fins al 28-06-2021
Localització: Vestíbul de la primera planta d’El Modern (Girona)
Data de publicació: 17-06-2021
Dilluns, 28 de juny, a les 18.30 h, tindrà lloc l’acte de presentació del cens d’artistes de Catalunya i el debat sobre “Els drets i recursos per a artistes”, al vestíbul de la primera planta de El Modern, a Girona. L’activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia.  
El desembre del 2020 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va crear el Cens d’artistes de Catalunya, una iniciativa conjunta amb el CoNCA i les associacions de professionals de la cultura.

Aquest juny i juliol, es presentarà el Cens d’artistes de Catalunya a diferents espais d’art i centres culturals de Catalunya.

El 28 de juny al Modern de Girona es farà una presentació del Cens per part de representants del Departament de Cultura de la Generalitat i del CoNCA.

El Cens és un recurs que permet contribuir a la millora dels drets dels artistes, però no és l’única: l’estatut de l’artista o les organitzacions gremials, són eines que permeten una major garantia de professionalització. 
L’acte comptarà amb la participació de:
  • Eduardo Maura (exmembre del Congrés dels Diputats i impulsor de l’Estatut de l’Artista al Congrés a Madrid)
  • Guillem Arnedo (Unión de Músicos i vicepresident de l’Acadèmia de la Música Catalana).
  • Montserrat Moliner (presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya)
  • Laia Alzueta (directora del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial)
  • Modera: Ingrid Guardiola (directora del Bòlit)

Al final de l’activitat els assistents podran fer una visita a l’edifici del Modern que acaba de finalitzar les obres de la primera fase i es preveu inaugurar a la tardor.


Activitat organitzada conjuntament pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i el Bòlit (Centre d’art i cultura contemporània), La Marfà - Centre de Creació Musical, l’Àrea d’Escèniques de l’Ajuntament de Girona, l’Auditori de Girona, la Volta i l’Oficina de Foment de les Arts.

L’Oficina de Foment de les Arts i la reforma de El Modern són una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

Tags: