Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 25-05-2021

Natàlia Garriga nova consellera de Cultura

Entre 2007 i 2016 va ser gerent de l’Institut Català de les Empreses Culturals
Data de publicació: 25-05-2021
La nova consellera de Cultura serà Natàlia Garriga (Sant Cugat del Vallès. 1969) Militant d'esquerra Republicana de Catalunya des del 2001 ha estat a l’Executiva de la Sectorial de Justícia i els darrers anys ha estat membre de la Sectorial d’Administracions Públiques. 

Actualment, Garriga és la secretària de Política Cultural, Educació i Esports. És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona (UB) i té un mestratge en funció directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. També ha cursat el postgrau de comptabilitat per a advocats a la UB.

La santcugatenca exerceix de directora de serveis del Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda del Govern. Va començar a treballar a la Generalitat de Catalunya l’any 1989, al Departament d’Economia, a l’Institut Català del Crèdit Agrari. També ha estat al Departament de la Presidència i al de Cultura. Va ser gerent, entre 2007 i 2016, de l’Institut Català de les Empreses Culturals i professora d’Introducció al Dret dels estudis d’Economia i Empresa, entre 1998 i 2014, a la UOC.

Natàlia Garriga rebrà el relleu de la fins ara consellera, també santcugatenca, Àngels Ponsa (Junts)

Un dels objetius de la nova consellera serà aconseguir destinar a Cultura el 2% dels pressupostos de la Generalitat. És una promesa electoral d'Esquerra Republicana i el President Pere Aragonés ho va recordar en el seu discurs d'investidura: "Al llarg de la legislatura hem d’aconseguir destinar el 2% del pressupost a la cultura. No serà fàcil. Però és una aposta estratègica"

Tags: