Actualitat | APGCC

Data de publicació: 21-02-2021

L'APGCC condemna els casos d'abúsos a l'Institut del Teatre

Comunicat sobre el cas d’assetjament sexual i abús de poder a alumnes de l’Institut del Teatre
Data de publicació: 21-02-2021

L’APGCC, arrel de l’article publicat al diari Ara on s’exposen diferents casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder dins del marc de l’Institut del Teatre, expressem la nostra més clara condemna cap als fets que s’hi expliquen.

La feina de la persona que porta la gestió de qualsevol centre o entitat cultural és  vetllar pel seu bon funcionament i aquest està lligat a aspectes humans com assegurar-se que els diferents treballadors i treballadores estan compromeses amb la igualtat de gènere i el respecte. Actituds com les que es descriuen a l’article són greus i inacceptables i cal investigar-les a fons i amb totes les conseqüències. Sovint la invisibilitat i la impunitat dels abusos de poder i/o dels assetjaments s'atrinxeren en la intimitat de les relacions interpersonals, i això s’ha d’evitar mitjançant protocols útils a les organitzacions. 

Instem a l'Institut del Teatre, així com a tots els espais de formació que a més treballen amb joves i persones amb una clara situació de desigualtat respecte els seus mentors, a comprometre's a aplicar un protocol clar al centres,  a denunciar davant les administracions pertinents aquells casos dels quals siguin coneixedors i a oferir el suport necessari a les víctimes perquè tinguin una cobertura psicològica i legal.

Alhora mostrem tot el nostre agraïment cap a totes aquelles persones que han ajudat a fer públics aquests abusos, així com a les organitzacions que treballen habitualment per visibilitzar aquests casos: l’exigència col·lectiva dels darrers anys és l'única solució; l'empar social ha d'ajudar a les víctimes a destapar situacions viciades, donant peu a les degudes intervencions institucionals. Només amb aquest compromís social-institucional es podrà acabar amb aquesta realitat.

Tags: