Actualitat | APGCC

Data de publicació: 19-01-2021

L'APGCC se suma a la Taula Interdepartamental del sector cultural de la Generalitat

La proposta va arrencar el passat mes de desembre
Data de publicació: 19-01-2021
La reunió de constitució de la TI, de la qual forma part l'APGCC, es va fer el passat 7 de desembre, i és un projecte que té per objectiu constituir un espai consultiu, informatiu i de treball compartit. A partir de les necessitats prioritàries detectades conjuntament amb el sector, s’inicia el treball d'aquesta Taula Interdepartamental a través de dos punts de partida.
  • El finançament de la cultura
  • La contractació i les condicions laborals dels i les professionals de les arts en viu.

Durant la primera sessió, a més, es fan definir els objectius i funcions de la taula, així com la metodologia de treball i la definició dels temes propis de treball.
 
Aquest gener ha tingut lloc una primera reunió de la taula, concretament la del Grup de Treball de Contractació i Condicions Laborals de treballadors/es de la cultural (en l'àmbit escènic), amb la intenció de dibuixar el full de ruta a nivell d'objectius d'aquest grup de treball. L’objectiu general del grup de treball és proposar una solució a la problemàtica de la contractació dels artistes dels diferents àmbits de la cultura que no tenen ben resolta la qüestió ni la regulació actual laboral o mercantil. 

Tags: