Agenda | Museus i patrimoni

30-01-2021 fins al 30-01-2021

Jornada online Edcamp: Museus i educació

L'Edcamp es durà a terme el proper 30 de gener i es farà en format online a través de videoconferències simultànies
30-01-2021 fins al 30-01-2021
Localització: Online
Data de publicació: 18-01-2021
En el moment d’incertesa que vivim, cal que totes les parts involucrades en l’educació dels infants i en el suport a les famílies generin entorns d’aprenentatge compartit. Una de les maneres de fer-ho possible són les aliances de col·laboració entre museu i escola. 
  • Escoltar i dialogar. S’ha de treballar tenint en compte l’abans i el després de l’activitat, generant un vincle amb els infants i no com a experiències aïllades. No podem perdre, mai, la idea de conversa: totes les veus han de tenir el seu espai, sobretot la de les criatures.
  • Fer xarxa, fer comunitat. Perquè en aquest camí compartit, totes som educadores i educadors, independentment de si som a l’escola, a l’empresa o al museu: hem de construir comunitats d’aprenentatge creant equips educatius al voltant dels territoris, dels barris, dels museus, de les escoles.
  • Equilibri entre la virtualitat i la presència. El confinament provocat per la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat d’accelerar la digitalització en els museus i la necessitat de connectar amb les escoles i les famílies per oferir tota la seva essència. El que és virtual no pot, de cap manera, almenys en el cas dels museus, prescindir quan sigui possible i de la manera que sigui possible del que és presencial. 
L'Edcamp es durà a terme el proper 30/01/2021 i es farà en format online a través de videoconferències simultànies. La proposta de temes de conversa es realitzarà previ a l'Edcamp. Des d’avui fins al 25 de gener podeu accedir al Padlet i proposar què voleu compartir com a tema de conversa. L’equip organitzador de l’Edcamp Museus i Educació organitzarà aquests temes per crear el mapa de sessions amb els enllaços a les videoconferències per tal de compartir-ho amb vosaltres abans del 30 de gener.

La idea és que així les participants pugueu anar pensant en quina conversa us interessa més participar ja tingueu el link per accedir-hi.

Aquest Edcamp és impulsat per l'equip organitzador compost per membres dels següents museus i entitats:
  • Museu de l’Empordà
  • Museus d’Esplugues 
  • Museu del Ferrocarril de Catalunya
  • Museu del Suro de Palafrugell
  • Amb la coordinació d'Adhoc Cultura 

Programa
9.30 - 9.40 h Comprovació de connexions
9.40 - 10 h Benvinguda i presentació (videoconferència conjunta)
10 - 10.55 h 1ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
10.55 - 11.05 h Canvi de sessió, cafè/té
11.05 - 12 h 2ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
12 - 12.30 h Tancament i cloenda (videoconferència conjunta)

Tags: