Actualitat | APGCC

Data de publicació: 30-12-2020

Què hem fet aquest 2020? T'ho resumim!

Encarem l'any nou, amb un munt de projectes, objectius i bons propòsits. Abans d'estrenar el 2021, volem que ens acompanyis per un breu recorregut pel 2020. 
Data de publicació: 30-12-2020
Aquest 2020 ha estat un any difícil per a tothom, també per a la cultura, un sector que s'ha vist especialment afectat per la situació sanitària i les mesures que s'han anat adoptant conseqüentment. Tot i això, des de l'APGCC hem seguit treballant per al sector i les professionals de la gestió cultural. T'acompanyem per un breu recorregut amb les activitats i projectes me´s destacats del 2020.

El passat 27 de febrer, coincidint amb l'Assemblea Ordinària, presentàvem la nova imatge de l'Associació i la nova web, amb un nou espai d'intranet amb més serveis. La pàgina web entrava en funcionament pocs dies després de la presentació en assemblea.

Amb motiu del confinament, i en resposta a la necessitat de trobada del sector cultural, vam organitzar 3 edicions de les trobades online de reflexió conjunta 'Cultura al límit', sobre la transformació de la cultura, cultura digital i biblioteques i museus.

Des de l'APGCC hem treballat per la cohesió i protecció de la cultura durant aquests mesos, a través de la interlocució amb l'administració, l'atenció de consultes laborals i jurídiques, la recopilació d'informació d'ajudes i l'emissió de comunicats i posicionaments.

Aquest 2020 ha acollit la 2a edició del programa de Mentoria, amb 20 persones mentorades per 12 mentores, un 38% més que l'edició anterior. El programa de mentoria és un projecte d'impuls professional adreçat exlusivament a persones sòcies de l'APGCC.

El 5 de novembre es va celebrar de manera online la 5a edició de la Jornada Enllaç, organitzada per l'APGCC, la TTP, l'AADPC, l'APDC i l'APCC. Una jornada que enllaça professionals de la gestió amb artistes per a compartir eines per a la professionalització del sector.

El passat 15 de desembre es va celebrar la 4a edició del XOC, en aquesta ocasió en forma de jornada profesisonal virtual sobre gestió cultural, amb el títol #LaCulturaContinua. Llegeix la crònica d'Oriol Puig Taulé, escrita durant la jornada.

L'Associació ha celebrat eleccions aquest mes de desembre, i ha triat l'equip que guiarà les línies de treball fins a 2023. Tant les eleccions com l'Assemblea Extraordinària es van celebrar el passat 17 de desembre de manera telemàtiva. Coneix els membres de la nova Junta.

Aquest 2020 hem adaptat l'oferta formativa a la situació sanitària. Hem fet 11 formacions per a professionals, 2 de les quals van ser presencials, previ confinament. A més s'han co-organitzat 5 píndoles formatives en col·laboració amb les associacions sectorials.

Et recordem que la bústia de l'APGCC està oberta per a què ens enviïs propostes d'allò que tragradaria fer, a comunicacio@gestiocultural.org, o a través de Twitter, Instagram, Linkedin o Facebook. Tenim moltes ganes de seguir treballant aquest 2021 al teu costat.

Et desitgem un feliç any nou ple de cultura!

Tags: