Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 23-07-2020

#CulturaSegura és el clam entre les entitats del sector per defensar l'activitat cultural

Les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya al sector cultural ha provocat les reaccions d'associacions i federacions que han volgut destacar el valor que té la cultura durant una situació de crisi com l'actual.
Data de publicació: 23-07-2020
Davant l’augment dels brots i contagis en diferents zones del territori, en especial a Lleida, la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, la decisió del Govern de la Generalitat ha estat la de limitar activitats culturals, festivals i decretar el tancament de teatres i cinemes, entre d'altres restriccions. La resposta de federacions, associacions i entitats, de diferents sectors culturals, no es va fer esperar, i de manera unànime hem defensat la realització de les activitats culturals, així com s'ha reivindicat la feina feta per mantenir-les durant l’època de desconfinament.

La resposta s'ha vehiculat a través de la campanya #CulturaSegura (o #LaCulturaEsSegura) que ha tingut gran repercusió a les xarxes socials, i que permet donar veu a organitzacions i treballadors relacionats amb la cultura, i el malestar davant del cop dur que ha rebut la cultura en ple moment clau de represa.

Entre les demandes que s'han fet arribar a les administracions es troba la rectificació de la decisió de tancament dels espais i activitats culturals, tenint en compte que es compleixen totes les mesures sanitàries; que s'escolti al sector en la gestió de les decisions que l'afecten; i que la cultura sigui considerada com un dels valors que ha ajudat a suportar la crisi.

Tags: