Convocatòries | APGCC

29-05-2020 fins al 21-06-2020

Torna el programa ImpulsA't, projecte de mentoria de l'APGCC

Del 2 al 21 de juny les persones sòcies es poden inscriure a la 3a edició del programa de mentoria
29-05-2020 fins al 21-06-2020
Data de publicació: 02-06-2020
Ja estan obertes les inscripcions per a l'edició 2020 del programa ipulsA't de mentoria, un programa nascut l'any 2018 amb l'objectiu de donar resposta a l’increment en les dificultats d’inserció i reinserció laboral que pateix un gran nombre de professionals de la gestió cultural. Així, l'’APGCC vol ajudar les professionals sòcies a donar les primeres passes dins el mercat laboral, o bé a reincorporar-se després d’un temps fora, fins i tot a reorientar la seva activitat professional per a professionals en actiu.

L’objectiu del programa és facilitar la transferència de coneixements entre professionals amb llarg bagatge i coneixement del sector i aquelles persones que necessitin d’un suport per definir o reorientar el seu propi itinerari professional. El programa no pretén prestar un servei de consultoria empresarial, ni esdevenir una agència de col·locació, ni tampoc prestar un servei d’atenció personal en situacions difícils. 

Durant el curs 2018-19 es va dur a terme una experiència pilot del programa de mentoria, amb 6 casos atesos, de la qual es va fer una valoració molt positiva, i durant el curs 2019-20 es va dur a terme una segona edició. La valoració altament positiva d’ambdues experiències porta l’APGCC a fer una nova convocatòria per al curs 2020-21 amb un format consolidat, on han participat 14 persones mentorades per 10 mentors i mentores.

A qui va adreçat
D’acord amb els objectius indicats, els destinataris objectiu del programa són: 
a. Les gestores i gestors culturals que volen incorporar-se per primera vegada al mercat laboral després d’haver finalitzat els seus estudis. 
b. Les gestores i gestors culturals que volen re-incorporar-se al mercat laboral després d’un temps d’estar-ne fora per motius de maternitat, atur o altres circumstàncies. 
c. Les gestores i gestors culturals que volen re-orientar la seva activitat professional després d’un temps d’exercici per esgotament de l’actual cicle professional, millorar la retribució, o per ganes d’aplicar l’experiència assolida en nous àmbits, fer front a nous reptes i créixer professionalment

El programa s'articula a partir de trobades  personals entre professionals de la gestió cultural amb una llarga i consolidada trajectòria (mentors i mentores) i professionals que necessiten dissenyar o redissenyar i traçar el seu propi itinerari (mentorats i mentorades). D'entre les persones inscrites, la comissió encarregada farà la selecció que consideri addient i establirà les parelles segons afinitat del sector professional.

El programa de mentoria començarà el proper mes de setembre i finalitzarà a finals  de desembre (4 mesos), motiu pel qual caldrà la implicació de les persones seleccionades, que caldrà que es comprometin a treballar seriosament en el pla de treball que li proposi la persona mentora.

Descarrega't la presentació del programa o consulta les preguntes freqüents si tens dubtes.

Apunta't al programa de mentoria de l'APGCC fent clic aquí.
Inscripcions obertes fins el proper 21 de juny

Tags: