Convocatòries | Arts escèniques

Data de publicació: 04-05-2020

FiraTàrrega presenta el programa Suport a la Creació 2020

Les companyies segueixen creant i FiraTàrrega els acompanya en el seu procés.
Data de publicació: 04-05-2020
El programa encara un any decisiu, en una edició més necessària que mai per tal de contribuir a recuperar l’activitat i nodrir la creació que ha d'omplir les programacions del futur.

  • Un total de 18 projectes artístics han estat seleccionats en el programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2020, que preveu processos d’assessorament, residències de creació, assajos oberts i recerca de circuits de distribució per als espectacles en creació.
  • S’incorporen una quarantena de còmplices de diversos equipaments escènics que, en tant que coproductors, garanteixen el finançament i el recorregut de distribució d’aquestes produccions.
  • Per primer cop es proposa una programació expandida d’activitats no teatrals relacionades amb els continguts temàtics dels espectacles.
  • Les residències artístiques, els assajos oberts i les activitats relacionades amb els espectacles del programa queden a l’espera de concreció en la mesura que ho permeti el procés de desconfinament al llarg de les properes setmanes.
Consulta el dossier professional de Suport a la Creació 2020

Les companyies seleccionades aquest 2020 són: Aina Tur, Carla Farreny, Cia. Moveo, Cia. Pau Palaus, Eléctrico 28, Enmedio y Andrea Paz, Grandia / Martorell / Vilajuana, Haa Collective, Hands Down Circus (UK), Hermanas Picohueso, Íntims Produccions, Kamchàtka, La Industrial Teatrera, Magí Serra & Anamaria Klajnšček, Métrica bárbara, Rawscenography, Rui Paixão (PT) i Tombs Creatius.

Una quarantena de còmplices nacionals i internacionals se sumen a la Fira per fer realitat aquests espectacles. L’objectiu és generar una xarxa de coproducció per garantir la producció en les millors condicions durant el procés de creació i construir un teixit de distribució sostenible que permeti donar sortida i recorregut comercial als espectacles.

A FiraTàrrega segueixen treballant amb la voluntat de celebrar l’edició 2020, bé sigui en les dates previstes –del 10 al 13 de setembre–, preveient que encara es puguin mantenir restriccions a la mobilitat, o amb una alternativa de transformació en dates a determinar que inclouria una part professional digital i, si és possible, activitat artística presencial. La decisió definitiva es prendrà properament.

Tags: