Actualitat | APGCC

Data de publicació: 21-03-2020

Covid-19: què estem fent des de l'APGCC?

El sector cultural es veu greument afectat per les mesures de contenció del Corona Virus. Des de l'Associació volem ajudar professionals i empreses culturals
Data de publicació: 21-03-2020
Són moltes les empreses i treballadores culturals que s'estan veient afectades per les indicacions i mesures de retenció recomanades o imposades per les autoritats. Per tal d'intentar dimensionar aquestes afectacions a nivell econòmic, humà i de sector, l'APGCC està treballant en col·laboració amb la resta d'associacions professionals de la cultura, i en contacte continu amb l'ICEC, l'OSIC i el Departament de Cultura de la Generalitat, per a proposar mesures i mirar de mesurar l'impacte de la situació actual.

Des del dia 13 de març l'APGCC i les altres associacions professionals hem posat en marxa un formulari que pretén recollir dades d'espectacles, formacions, programacions i activitats professionals culturals en general que s'han vist afectades per aquesta situació:

Els resultats es contrasten amb els de les altres organitzacions culturals i amb l'Administració pública, per tal de poder recollir unes dades transversals a nivell de sector que puguin ser d'utilitat a l'hora de valorar els danys i les pèrdues provocats per aquesta situació. Actualment, s'està treballant conjuntament amb les administracions i les associacions per a prendre mesures de compensació.

A més, i tot i que l'oficina de l'APGCC romandrà tancada de moment, l'equip de l'APGCC segueix treballant des dels seus domicilis al 100% atenent a les persones associades i usuàries. Podeu posar-vos-hi en contacte en qualsevol moment a través del correu electrònic comunicacio@gestiocultural.org, o bé de dilluns a divendres de 10 a 14 a través del telèfon 660 380 289.  

L'APGCC també posa a disposició de les persones sòcies que ho necessitin un servei gratuït d'assessoria laboral i jurídica, que està en marxa tot l'any i segueix obert aquests dies d'incertesaPodeu enviar les vostres consultes a comunicacio@gestiocultural.org.

També com a mesura preventiva, les reunions i sessions de treball  s'estan realitzant de manera telemàtica. La formació sobre Licitacions que s'havia de fer presencialment el passat 19 de març es farà via telemàtica, tot i que el calendari formatiu, de moment, queda pendent de pulicar de noves dates.