Actualitat | Polítiques culturals

Data de publicació: 18-12-2019

L'APGCC s’adhereix a ActuaCultura 2%

La cultura demana un 2% del pressupost de la Generalitat
Data de publicació: 18-12-2019
L’Associació de Professionals de la Gestio Cultural de Catalunya se suma a la demanda col·lectiva d'Actua Cultura, que reclama un increment fins al 2% del pressupost de la Generalitat destinat a la cultua, en no més de 3 anys, amb l'objectiu d'assolir un canvi de paradigma en el tractament de la cultura.

La nova plataforma Actua Cultura, formada per la gran majoria del sector cultural català, reclama per a la cultura el 2% del pressupost que aprovi el Govern. Els diferents sectors de la cultura (arts escèniques, art visuals, audiovisual, música i llibre i edició) s'han unit per primer cop en una plataforma que té com a objectiu evidenciar la "manca de consideració respecte a la cultura per part de les institucions" i "dir prou per dignitat" davant el 0,67% del pressupost que s'hi destina actualment, una dotació que considerem "injusta i indecent".

La plataforma pretén promoure i liderar accions "imaginatives, contundents i dilatades en el temps" en cas que no es compleixin les demandes inicials.

El 2% demandat és el "mínim per tenir una cultura digna", una xifra que respon a la mitjana dels països de la Unió Europea. La màxima aportació pública es va fer el 2008, arribant a l'1%, i amb les retallades posteriors s'ha arribat al 0,67% actual. "Aquesta xifra és un se me'n fot la cultura. Naixem amb la idea que la nostra feina serà llarga. Hem de ser un país normal, no estem demanant res extraordinari, sinó el que el nostre entorn té", ha assegurat Joan Sala, portaveu del sector del llibre.

Ja són moltes les entitats que se sumen a aquest moviment. Per a noves adhesions cal enviar un correu a actuacultura@gmail.com especificant qui s’adhereixi i quina ocupació o professió cultural té.

Tags: APGCC ,Comunicats