Actualitat | APGCC

Data de publicació: 03-12-2019

L'APGCC se suma a la iniciativa del Pacte del Temps de Barcelona

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya referma el seu compromís amb el Pacte del Temps i se suma al Programa de Formació i Acompanyament a empreses per a la humanització dels horaris i gestió del temps, iniciativa de Barcelo
Data de publicació: 03-12-2019

L’Ajuntament de Barcelona, i en concret, Barcelona Activa, en el marc del Pacte del temps i de la Xarxa NUST, es planteja un nou repte per aquest 2019: portar a terme un procés de transformació a 15 organitzacions de la nostra ciutat per tal de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones treballadores. Aquest projecte pretén ser exemplificador, de forma que les organitzacions participants siguin un mirall per al teixit productiu de la ciutat.

Aquest programa de formació i d’acompanyament a empreses, al qual s'hi ha sumat l'APGCC, té com a objectiu la millora i la humanització dels seus horaris i la seva gestió del temps, gràcies a l’assessorament expert en matèria de reforma horària. La proposta parteix de solucions concretes per impulsar la racionalització horària, la conciliació i la disposició de temps de les persones treballadores.

Les empreses participants compten amb un servei de formació, suport i consultoria per tal d’implementar aspectes com ara la compactació de la jornada, la flexibilitat horària, el treball per objectius, les reunions operatives o la instauració d’àpats més eficients i saludables. No només es posarà el focus en les oportunitats de millora de les organitzacions, sinó que també es visibilitzaran les bones pràctiques existents i es posarà en valor l’impuls d’aquestes organitzacions pioneres.

Els beneficis per a les organitzacions de la ciutat són diversos: horaris més saludables i productius, millor ambient i clima laboral, disminució de l’estrès, més treball en equip, major compromís i motivació de les persones treballadores, retenció del talent i reducció de la rotació no desitjada, millora en la qualitat del producte o servei, descens dels errors en els processos de treball, més capacitat d’innovació... sense dubte, un projecte per tal d’avançar en la satisfacció i la felicitat de la ciutadania.

Dins d'aquest projecte l'equip tècnic de l'APGCC ja està treballant conjuntament des del mes d'octubre amb la coordinació de la iniciativa.

Consulta la pàgina web del projecte

Tags: