Agenda | Música

04-07-2024 fins al 14-07-2024

Torna una nova edició del festival Eufònic

Del 4 al 14 de juliol a les Terres de l'Ebre. Descompte especial per a persones sòcies de l'APGCC
04-07-2024 fins al 14-07-2024
Localització: Terres de l'Ebre
Data de publicació: 31-05-2024

Amb ganes d’Eufònic? En la seva 13ª edició, el festival rebrà 77 artistes al llarg de 10 dies –del 4 al 14 de juliol– en 12 poblacions de les quatre comarques ebrenques i en més de 35 espais naturals i patrimonials. Activitats musicals, instal·lacions artístiques, espectacles de poesia i dansa, accions sonores, performances i arts visuals a indrets com un camp d’oliveres, una estació de tren en desús, la sala de ball d’una associació musical, una plaça de bous, el saló d’una entitat cultural amb més de 100 anys d’història, un observatori astronòmic o un embarcador al riu Ebre, i amb Amposta com a epicentre dels dies centrals, divendres 12 i dissabte 13. Tot seguit us fem un resum de les principals novetats del programa. 


Paraula, veu i música


Els dies centrals i en horari de vermut, dissabte i diumenge, a l’Embarcador de Balada hi haurà l’actuació poètico-musical “Tobetta” de l’actor Francesc Cuéllar i la músic i DJ Judit Cortina. La plaça de Poblenou del Delta acollirà gavina.mp3, el nou projecte de post-pop electrònic del poeta Max Codinach.

La poesia també tindrà lloc en horari de tarda. L’Església del Castell de Miravet s’inundarà de la veu de la cantant, pianista i compositora Maria Coma; i de Leuclus, projecte d’experimentació poètic musical format pel poeta Gerard Diaz, el percussionista Alián Rodrigues i el compositor Riccardo Massari. A més, el britànic Rupert Clervaux farà dialogar la poesia amb l’electrònica i la percussió, i la ulldeconenca néfur presentarà una nova peça creada només a partir de la seva veu i els sons de les glaceres d’Islàndia.


Performance, dansa i accions en la natura i sota els estels


L’Observatori de l’Ebre acollirà la creació de Playmodes “Astres”, una innovadora proposta d’art lumínic i làsers, i “Fractal Listening” de Microfeel + Santiago Bartolomé, un show AV teixit de música ambient i trompetes projectat sobre la cúpula esfèrica.

La companyia de dansa La Taimada presentarà una peça íntima, “Cuando el cuerpo habla”, al Bosc de Ribera, Amposta; allà mateix, l’artista Rosa Tharrats i el poeta Gabriel Ventura presentaran la performance poètica “(-N-O-E-M-A-)”. La Muralla de Santa Clara, a Tortosa, acollirà l’acció de l’artista performàtica Marga Socias, i a l’estació de tren de Campredó, Mapasonor presentarà un mapatge sonor del territori. I la Reserva Natural de Riet Vell serà l’escenari d’una acció cinematogràfica i participativa de l’artista Anna Moreno.


Consulta tota la programació de l'Eufònic al següent enllaç.


Les persones sòcies de l’APGCC tenen un preu especial en la compra de les entrades a l'Eufònic PRO, que inclou:


- 1 tarda de jornades professionals + activitats del festival (dijous).

- Servei de bus per les activitats del festival de dijous vespre.

- 1 matí de jornades professionals + visita a la instal·lació de Leo Pum (divendres).

- 1 dinar divendres (arrossejat networking).


Demana el teu descompte al mail comunicacio@gestiocultural.org.

Tags: