Agenda | Gestió cultural

Data de publicació: 22-05-2024

Emprendre cultura. Programa formatiu per a qui comença en el sector cultural 

Dilluns 3 de juny de 10 a13 h, en línia
Data de publicació: 22-05-2024

L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i en el marc del Programa d’Emprenedoria, organitza un programa de sis sessions formatives per a emprenedors i emprenedores dels diferents sectors culturals (llibre, arts escèniques, audiovisual, arts visuals, música i cultura digital), que combina aspectes teòrics amb exemples reals de projectes d’emprenedoria que s’han consolidat.


Per a emprendre en els diferents sectors culturals i creatius, i encertar en la proposta, cal conèixer bé les particularitats que els caracteritzen. En aquest sentit, cal conèixer bé el funcionament del sector, entendre la cadena de valor, reconèixer els agents i validar els models de negoci per tal que la proposta sigui viable i sostenible.


En aquesta formació, a partir d’un primer marc teòric, es tractaran alguns d’aquests aspectes clau per entendre el funcionament dels sectors culturals (arts escèniques, llibre, arts visuals, audiovisuals, música i cultura digital), però també presentarem,  des d’una perspectiva pràctica i compartida, consells i orientacions útils en aquesta fase de professionalització, a partir d’experiències en primera persona.


Aquest programa s’adreça a totes aquelles persones que, o bé encara no han fet un pas en la professionalització de les activitats creatives, o bé estan en un procés de consolidació d’un projecte d’emprenedoria cultural.


Cada sessió està preparada i impartida per experts i expertes de cada sector cultural, i s’estructuren en tres parts: 


Dades: coordenades del sector i principals agents  

La cadena de valor i els principals models de negoci  

Cas pràctic: compartim experiències i aprenentatges  


Més informació sobre el programa formatiu i inscripció al següent enllaç.

Tags: