Agenda | Gestió cultural

Data de publicació: 13-05-2024

VII Fòrum Cultura i Ruralitats

Del 4 al 6 de juny de 2024 a Tortosa
Data de publicació: 13-05-2024

El Ministeri de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tortosa, celebrarà del 4 al 6 de juny a Tortosa el VII Fòrum Cultura i Ruralitats, amb el títol “ESCENARIS DE L'AIGUA. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional”.


El Fòrum, que organitza el Ministeri de Cultura des de l'any 2017 dins de la línia de treball Cultura i Ruralitats del Programa Cultura i Ciutadania, es concep com un espai per a la trobada, la reflexió i l'intercanvi, i l'articulació i l'impuls de xarxes de col·laboració entre agents culturals que operen al territori i el medi rural de tot el país.


En la setena edició, el Fòrum Cultura i Ruralitats aborda qüestions centrals per al futur de les nostres zones rurals, com el canvi climàtic, la biodiversitat, el sector primari, el paper cultural i mediambiental de les conques fluvials, els usos i formes de gestió de l'aigua, la sequera, la reculada de la línia de costa o la destrucció d'aiguamolls i ecosistemes. A més, es reflexionarà sobre la idea de cultura com a lloc de trobada, intercanvi i transmissió de sabers, amb l'objectiu d'explorar el potencial que resideix al diàleg entre diferents agents, perfils professionals o generacions per impulsar les transformacions que demanen les nostres zones rurals. D'aquesta manera, aquesta edició posa el focus especialment en el diàleg intra i intergeneracional, i potencia la presència d'agents culturals i artístics joves, per reflexionar sobre la dimensió de la joventut rural com a motor de canvi.


Per sol·licitar la plaça presencial emplena el següent Formulari de preinscripció.

Tags: