Agenda | Gestió cultural

Data de publicació: 02-04-2024

Jornada 'Gestionant la cultura, de la precarietat a la dignificació professional. Bones pràctiques i com assolir-les'

Dimarts 16 d'abril a les 16.30 h a l’auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC)
Data de publicació: 02-04-2024

El proper dimarts 16 d’abril tindrà lloc a l’auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) la jornada ‘Gestionant la cultura, de la precarietat a la dignificació professional. Bones pràctiques i com assolir-les’. Organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural i el Cercle de Cultura, constarà d’una doble sessió en què es treballarà en la identificació de les males pràctiques més comunes en la gestió cultural que comporten la precarització de la professió, i en la recerca de models i propostes per a la dignificació de la praxi professional.


La jornada comptarà amb la presència d’Anna Villarroya, directora del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona, Alina Buiciuc, advocada especialista en contractació pública, Paula Sabaté López, advocada laboralista i associada a A4 assessors, Sergi Díaz, Director d'Extensió Cultural de l'ICUB, i Mariàngela Taulé, Directora general de la Fundació Arqueològica Clos – Museu Egipci de Barcelona des del 2003, i estarà conduïda per Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.


Dimarts 16 d’abril de 16.30 h a les 19.30 h a l’auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals CERC (C/ de Montalegre, 7, Barcelona).


Activitat gratuïta, aforament limitat. Reserva la teva plaça al següent enllaç.


Programa de la jornada:

16:30 h Benvinguda i presentació breu de la jornada. David Rosselló i Jordi Pardo. 

16:40 h Introducció conceptual de la precarietat aplicada a la gestió cultural, a càrrec d’Anna Villarroya. 

17:00 h Identificació genèrica de les males pràctiques més comunes en la gestió cultural que comporten precarietat professional, identificant causes i conseqüències. 

17:30 h Pausa cafè al claustre. 

18:00 h Presentació breu de casos de bones pràctiques que han revertit situacions de precarietat professional. 

18:30 h Taula rodona “Què més es pot i cal fer per dignificar i normalitzar la pràctica professional de la gestió cultural”, amb la participació d’Anna Villaroya, Alina Buicuic, Paula Sabaté López i Sergi Díaz. Conduïda per Belén Latorre. 

19:30 h Cloenda.

Tags: