Convocatòries | Polítiques culturals

Data de publicació: 08-02-2024

L’Assemblea Metropolitana Manifesta busca 60 persones de l'RMB per debatre com articular la cultura al territori

Des del 30 de gener al 19 de març de 2024
Data de publicació: 08-02-2024

L'Assemblea Metropolitana Manifesta 15, inclosa en el marc de la Capital Europea de la Democràcia, és un procés ciutadà deliberatiu a escala metropolitana que vol donar resposta a dues preguntes:


  • Com podem crear espais a la regió metropolitana que impactin positivament en la cultura?
  • Com ho podem fer mentre adoptem un estil de vida més respectuós amb el medi ambient?

L’Assemblea estarà formada per 60 persones elegides per sorteig mitjançant inscripció prèvia i estarà vinculada a la Manifesta 15 Barcelona amb la participació de 12 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona. L'objectiu és explorar i experimentar nous espais de governança i processos democràtics en el desenvolupament de polítiques culturals, així com impulsar la col·laboració a escala regional.


Entre els perfils de participants es busquen artistes independents i/o gestors/es culturals, persones que pertanyin a organitzacions socials, culturals i/o ecologistes locals que siguin ser exclusivament d’alguna de les 12 ciutats triades per al procés com són Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.


L'Assemblea constarà de tres trobades presencials de debats de 9.00 h a 14.00 h els dies:


  • 21 de març (Barcelona)
  • 25 d'abril (Sabadell)
  • 23 de maig (L'Hospitalet de Llobregat)

Del 30 de gener al 19 de març a les 23.59 h, es podran apuntar totes aquelles persones interessades a participar.


Els resultats esperats del procés són:


  • Explorar possibles aplicacions futures d'aquesta assemblea com a eina per millorar participació ciutadana i governança en un context metropolità, concretament en donar forma a propostes i polítiques culturals i artístiques.
  • Dissenyar col·lectivament, dins d'uns paràmetres determinats, una proposta d'adopció de les conclusions de l'assemblea.
  • Avaluar a partir de la pròpia experiència com l'assemblea ciutadana pot esdevenir un instrument permanent de governança participativa pel desenvolupament de polítiques culturals cohesionades i transversals per a la regió metropolitana, garantint així el llegat de Manifesta 15 a mig termini.

Els resultats i conclusions es mostraran durant Manifesta 15 Barcelona i es desenvoluparan tallers i altres programes com a resposta al treball de l'Assemblea.

Aquest projecte s'emmarca dins la Capital Europea de la Democràcia 2023-2024 i està organitzat per Manifesta 15 Barcelona amb la col·laboració del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).


Més informació i inscripció a la convocatòria al següent enllaç.

Tags: