Actualitat | APGCC

Data de publicació: 16-02-2024

La Fundació Carulla i l’APGCC signen un conveni de col·laboració

Una de les principals línies de treball acordada està relacionada amb el Premi Lluís Carulla en el que l’APGCC participarà activament
Data de publicació: 16-02-2024

La Fundació Carulla, que des de fa gairebé cinquanta anys treballa per transformar les persones i la societat a través de la cultura i les arts, liderant, impulsant i connectant projectes culturals i educatius que donin resposta als reptes que planteja la societat, ha tancat un conveni de col·laboració amb l’APGCC per treballar conjuntament en projectes de promoció de la cultura. 


Una de les principals línies de treball acordada està relacionada amb el Premi Lluís Carulla en el que l’APGCC participarà activament en els següents punts: 


- Difusió de la convocatòria del Premi Lluís Carulla;

- Suport en la selecció de persones mentores per als projectes finalistes;

- Certificació de la formació.


L’activitat de la Fundació Carulla gira entorn d'un ecosistema de premis i programes d’impuls a projectes culturals transformadors i educatius com són el Premi Lluís Carulla, els Premis Baldiri Reixac i el Premi Francesc Candel i l’espai Mutare que connecta i posa en diàleg el sector cultural i artístic amb els diferents reptes socials.


També gestionen el Museu Terra de l’Espluga de Francolí, un equipament cultural de referència que des de la mirada del món rural projecta futurs més sostenibles.


L’Editorial Barcino, com a editorial de referència en la publicació i divulgació dels clàssics catalans, completa l’univers de la fundació.


El Premi Lluís Carulla


El Premi Lluís Carulla és un guardó i un programa d’emprenedoria cultural biennal amb l’objectiu de formar, impulsar i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana.


La dotació total del premi és de 100.000 €, destinats a fer realitat i avaluar l’impacte dels dos projectes guanyadors, mentre que el programa d’emprenedoria, valorat en 50.000 €, té com a objectiu incrementar la capacitat transformadora de les propostes culturals i de les persones emprenedores que les impulsen.


Les principals novetats d’enguany són la creació de l’Acadèmia, l’entorn formatiu del premi que ofereix tallers grupals experiencials i creatius amb metodologia Mutare, i les beques de 1.000 € per als projectes finalistes.



Tags: