Actualitat | Gestió cultural

Data de publicació: 31-01-2024

El CoNCA presenta 'Teixit', un projecte audiovisual per apropar els Premis Nacionals de Cultura a la ciutadania

Data de publicació: 31-01-2024

Avui s’ha estrenat el documental Teixit a les 22.15 h al 33 i a partir de dijous vinent s’emetran consecutivament les cinc entrevistes individuals dels Premis Nacionals de Cultura, també a la mateixa hora i al 33. A més, estaran disponibles a la plataforma digital 3Cat i es reemetran per TV3. Les sis peces audiovisuals formen part del projecte que impulsa el CoNCA en col·laboració amb la CCMA per apropar els Premis Nacionals de Cultura a la ciutadania i deixar un llegat audiovisual de qualitat. Està produït per Grocae i codirigit per Eva Martínez Corcuera i Anna Marquès.


El documental i les cinc entrevistes en profunditat també s’emetran pels canals de La Xarxa i estaran disponibles a la plataforma digital La Xarxa+ i a la Biblio Digital, la plataforma de préstec de continguts digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.


Teixit és una aproximació a les personalitats i l’obra dels cinc guardonats dels Premis Nacionals de Cultura 2023, que es podran aprofundir a les entrevistes individuals, de 30 minuts de durada cadascuna. De la mà de la periodista cultural Anna Guitart, el documental ens apropa a l’obra i el pensament d’Alba Sarraute, artista de circ contemporani; Joan Manuel Serrat, cantautor; Dolors Udina, traductora, i Joan-Pere Viladecans, pintor, i ens endinsa en Eufònic, el festival de les arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, a través del seu creador i director, Vicent Fibla.


La preestrena del documental va tenir lloc el dilluns 29 de gener, a la Filmoteca i va comptar amb els guardonats per al col·loqui posterior «Els Premis Nacionals de Cultura, teixit cultural del país». Van assistir a l’acte prop de tres-centes persones, entre les quals hi havia Lluís Noguera, conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); el director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Josep Vives; la directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura, Marisol López, així com diputats de la Comissió de Cultura del Parlament i representants del sector cultural i artístic.


Teixit forma part de les produccions audiovisuals divulgatives dels Premis Nacionals de Cultura i s’afegeix als documentals Baula (2022), Solstici (2021) i Resiliència (2020), disponibles també a la Biblio Digital i a les plataformes digitals 3Cat i La Xarxa+.

Tags: