Actualitat | Arts escèniques

Data de publicació: 24-01-2024

Catalunya convidada d'honor a la trobada professional 'Canal'

El 25 i 26 de gener, 6 entitats i 12 companyies participen en el focus català de dansa
Data de publicació: 24-01-2024

El Departament de Cultura, a través de l'Institut Català d'Empreses Culturals, col·labora per primera vegada amb Canal, un esdeveniment professional organitzat pel Centre national de la danse (CND), que té lloc els dies 25 i 26 de gener a Pantin (París) i està centrat en la promoció de projectes de dansa d’artistes i coreògrafs i obert a professionals francesos i internacionals. Catalunya és enguany la convidada d’honor d'aquesta iniciativa que des del 2020, convida estructures internacionals a unir-se als centres de creació, festivals i equipaments culturals francesos que participen en l'esdeveniment.


En aquest sentit, acull sis estructures destacades de l’escena coreogràfica catalana, cadascuna de les quals convida dues companyies en diferents etapes del seu recorregut artístic: Festival Danseu (Raquel Gualtero i Wonderground), FiraTàrrega (Big Bouncers i Moon Ribas & Quim Girón), Graner (Janet Novás i Soren Evinson), La Caldera (Pol Jiménez i Georgia Vardarou), L’Obrador/Deltebre Dansa (Lali Ayguadé i Pau Aran) i Mercat de les Flors (Joaquín Collado i Paloma Muñoz).


El talent de la dansa catalana, obert al món


Canal ofereix en un espai-temps compartit, una nova forma de visibilitzar els projectes i els artistes a qui dona suport. Cada companyia és lliure de triar el format de presentació del seu projecte: breus extractes, projeccions, presentacions orals… Els projectes creatius es poden presentar en diferents etapes: en creació, a la recerca de mitjans de producció o fins i tot finalitzats i que cerquen distribució. Canal esdevé així un espai d’intercanvi i treball en xarxa entre els artistes i programadors presents. 

En el marc de Canal 2024, la marca d'internacionalització de l'ICEC, Catalan Arts, coorganitza una trobada de networking que permetrà a programadors, artistes i professionals catalans, francesos i internacionals intercanviar punts de vista sobre el sector de la dansa, així com compartir impressions sobre el treball de les companyies catalanes convidades. 


Catalan Arts ha realitzat un llibret amb la informació de les estructures de dansa catalanes així com informació dels artistes per un major coneixement per part dels professionals estrangers.

Tags: