Agenda | Gestió cultural

Data de publicació: 21-11-2023

Cultura pel Clima

Dimarts 12 de desembre al MACBA
Data de publicació: 21-11-2023

El proper 12 de desembre tindrà lloc la jornada ‘Cultura pel Clima’, un punt de trobada pels professionals de la cultura, de tots els àmbits, per reflexionar al voltant de l'emergència climàtica des de diferents punts de vista i de manera transversal i per mobilitzar el sector, presentar projectes inspiradors i donar idees per passar a l’acció.   

La jornada és una de les accions emmarcada en el  Pla_C* Cultura pel Clima, un ambiciós pla de sostenibilitat ambiental que es va posar en marxa el maig de 2022 i que s’adreça al conjunt de les empreses culturals de Catalunya per esdevenir un referent en l’àmbit català i estatal.  

La trobada tindrà lloc al MACBA i comptarà amb una conferència inaugural - en línia- a càrrec d’Alison Tickell, fundadora de Julie’s Bicycle, una organització que mobilitza les arts i la cultura per actuar davant la crisi climàtica i que va realitzar l’informe Lideratge mediambiental en el sector cultural i creatiu català (2020), impulsat per l’ICEC i el CONCA. 

La jornada seguirà amb tres taules on s’abordaran diverses temàtiques: des del “planet placement” i la incorporació de la crisi climàtica a la creació artística i als nous relats, al concepte "cultura fòssil", el postcreixement i la justícia climàtica. També es parlarà d’acció climàtica i de com la indústria musical britànica s’ha organitzat per mobilitzar el seu propi sector i donar resposta al repte de l’emergència climàtica. A més comptarà amb una intervenció artística entre les diferents taules, a càrrec de Martí Sales i Joan Colomo. 


Un cop finalitzada la jornada hi haurà una activitat dirigida per Marina Monsonís i Martí Sales al voltant de la sostenibilitat en la gastronomia, que incorporarà un petit aperitiu, i una visita guiada al MACBA. Aquestes dues activitats tenen places limitades i cal que es faci una inscripció prèvia en aquest enllaç


Consulta el programa i fes la teva inscripció a la jornada Cultura pel Clima al següent enllaç.

Tags: