Agenda | Arts escèniques

Data de publicació: 17-11-2023

Jornada Sectorial de les Arts de Carrer

Dijous 30 de novembre, Teatre Àtrium Viladecans
Data de publicació: 17-11-2023
Dijous, 30 de novembre, es celebrarà la Jornada Sectorial organitzada per l'Associació Plataforma d'Arts de Carrer a l'Atrium Viladecans. Aquesta jornada està adreçada a tot el sector de les arts escèniques i de la cultura on s’impartiran xerrades, taules rodones i col·loquis amb les arts de carrer com a eix principal.
 
El programa constarà, entre d’altres, dels següents apartats:
 
Com fer festivals i actuacions més accessibles? Una proposta de decàleg de la Xarxa AccessCat


Es presentaran els serveis que la xarxa pot oferir a les empreses del sector cultural i es presentarà un decàleg de propostes per fer les actuacions i els festivals de carrer més accessibles per a totes les persones, amb independència de les seves capacitats. El decàleg ha estat cocreat amb entitats del tercer sector adherides a la xarxa que representen diferents perfils de públic, com ara les persones amb sordesa o hipoacúsia, amb ceguesa o amb baixa visió.

Amb la participació de Blanca Arias-Badia, coordinadora de difusió de la recerca de l’Associació Catalana per la Promoció de l’Accessibilitat (ACPA).



A què ens referim quan parlem de coproducció?


Quina és la nostra manera de funcionar? Clarament no està tan estructura i definida com ho està en l’audiovisual i potser cal debatre sobre si volem consensuar una definició de coproducció. L’etimologia no ens enganya i co-produir vol dir produir en col·laboració, conjuntament. Posar una quantitat de diners és coproduir? Oferir una residència artística és coproduir? Garantir un bon espai d’exhibició és coproduir? Per això caldrà parlar d’experiències prèvies, de finançament públic, d’espais de creació i residència i del procés artístic. Parlarem sobre les nostres pràctiques i mirarem de clarificar els nostre criteris.


Modera: Natàlia Lloreta, directora executiva de FiraTàrrega. Amb la participació de Xavier Díaz (Director-Gerent d'El Canal), Ramon Giné (Director Artístic Mostra Igualada), Nèlida Falcó (Directora de l’Àrea de les Arts Escèniques de l’Institut Català de les Empreses Culturals)



Els dilemes de la ‘sostenibilitat’. Reptes, preguntes i accions.

Estem davant de temps incerts i movedissos. Tot el sector de la cultura i les arts, amb les seves diferències i peculiaritats, es troba davant del desafiament de la sostenibilitat. Però, què vol dir ser sostenible? Quines són les preguntes que ens hem de fer? Quins són els reptes principals disseminats pel camí de la sostenibilitat? Les arts de carrer tenen les seves pròpies característiques i l'espai públic es converteix en un escenari canviant on reflexionar col·lectivament sobre com imaginar i aplicar nous paradigmes ecològics tant a nivell de gestió com a les pròpies pràctiques artístiques. Aquesta sessió tindrà un format de debat i laboratori on analitzar els reptes, imaginar respostes diferents, traçar itineraris i dissenyar conjuntament una sèrie d'accions perquè les arts de carrer siguin més 'sostenibles'.


Amb la participació de Herman Bashiron Mendolicchio, docent i coordinador del Postgrau en Cooperació Cultural Internacional a la UB i Project Manager del consorci europeu CHARTER sobre Patrimoni Cultural.
 
Resultats del Suport a la Creació 2022
La Companyia Pagans va rebre el Suport per a Noves Creacions en Arts de Carrer pel seu espectacle “El valor de res”, convocat per l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer. En aquesta presentació es valoraran els resultats d’aquesta convocatòria.
 
30 de novembre de 9.30h a 14.30h a l’Atrium Viladecans.
 
Consulta el programa complert al web de l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer.
 
La inscripció és gratuïta i podeu formalitzar-la en aquest enllaç.

Tags: