Agenda | Audiovisual

Data de publicació: 27-10-2023

30 anys de L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona!

Del 10 al 19 de novembre a Barcelona. Descomptes especials en les entrades per a persones sòcies de l'APGCC
Data de publicació: 27-10-2023

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, celebra la seva 30a edició. Tres dècades, apostant per un cinema independent compromès amb el llenguatge cinematogràfic, la llibertat creativa i la realitat del món en què vivim. L'Alternativa s’ha mantingut fidel a la seva essència, prioritzant ser un espai de trobada, celebració, intercanvi i aprenentatge col·lectiu.


La programació de l’Alternativa, que torna a apostar per una edició híbrida, amb projeccions i activitats presencials i una selecció de films disponibles a Filmin, combina títols de noms consagrats amb els de noves veus que ben segur tindran una llarga vida al circuit de festivals.  L'Alternativa té tres seccions oficials competitives: Nacional, Llargmetratges internacionals i Curtmetratges internacionals. A l'Alternativa Paral·leles es presenta una retrospectiva a la cineasta Tatiana Huezo, un satèl·lit dedicat a Clara Roquet, un especial 30 anys de l’Alternativa (on, amb la col·laboració de l’ACCEC, es recuperen nou dels títols que han passat per la història del festival i que a més s’acompanyen d’un pòdcast a Ràdio l’Alternativa), a més de les Sessions especials on es veuran les preestrenes del millor cinema independent i la secció Petits Experiments, una proposta per als més joves de la casa.


L'Alternativa Hall, ofereix una programació participativa i multidisciplinar on els més joves són els protagonistes, i on es combinen les projeccions amb els debats. Un espai gratuït i punt de trobada del festival. A més de les projeccions, l'Alternativa Activitats proposa seminaris, masterclass, taules rodones, tallers familiars i seminaris d'escoles de cinema.


L’Alternativa Professionals organitza les 14es Jornades Professionals i Cinema Pendent, un conjunt d'activitats que ajuden al desenvolupament dels projectes en fase de producció. 


A més, fidel al seu compromís d'impulsar i acompanyar els treballs de cineastes que han passat pel festival en edicions anteriors, l’Alternativa dona suport a la difusió i la visibilitat dels films seleccionats més enllà del festival.


L’Alternativa tindrà lloc del 10 al 19 de novembre als següents espais: CCCB, Filmoteca, MACBA, Maldà, Zumzeig i ECIB.


Consulta tota la programació en aquest enllaç.


Les persones sòcies de l’APGCC tenen un descompte especial en la compra de les entrades, per a més informació contacta amb nosaltres al mail comunicacio@gestiocultural.org.

Tags: