Actualitat | APGCC

Data de publicació: 09-06-2023

L'APGCC celebra el seu 30è aniversari amb una festa commemorativa per continuar visibilitzant la professió que existeix darrere la cultura

Ahir dijous 8 de juny es va celebrar la festa commemorativa dels 30 anys de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya amb la presència de molts dels seus socis per visibilitzar la professió que hi ha darrere la cultura.
Data de publicació: 09-06-2023
Ahir dijous 8 de juny l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) va celebrar el seu 30è aniversari d'aquest 2023 en una festa amb socis amb la qual es continua promovent aquest any de la gestió cultural. Un any on l'APGCC s'ha marcat l'objectiu de donar a conèixer a la societat què és i què fa la gestió cultural com a professió. Un moment per parlar amb profunditat de professió, sense gèneres, mostrant tot el seu potencial i posant cares als projectes per fer saber a tothom que darrere la cultura, està la professió.

Aquesta festa de commemoració dels 30 anys de l'associació va convertir el Pati Manning del CERC en un acte de retrobament per totes aquelles persones que formen part de l'APGCC i professionals del sector, conduït per Mercè Martínez, actriu que va aportar un aire fresc i divertit explicant la història de l'Associació durant tots els seus anys de vida.

Alguns dels objectius que no ha perdut l'APGCC des del seu naixement l'any 1993 són els de millorar la qualitat en l'exercici de la professió de la gestió cultural, dinamitzar el mercat laboral dels gestors i gestores culturals, aconseguir la màxima representativitat de la professió ampliant la quantitat i la pluralitat dels socis i sòcies, assolir el reconeixement dels gestors i gestores culturals en relació amb la seva importància en la realitat cultural o promoure el debat i la reflexió sobre temes d'interès col·lectiu en el camp de les polítiques i de la gestió cultural a Catalunya.

Amb tot això, durant aquest 2023 s'està promovent una campanya per donar visibilitat a la professió aprofitant el 30 aniversari de l'Associació, amb el lema Darrere la cultura, la professió, que gira al voltant d'un espot on participen diferents professionals de la gestió cultural, per remarcar i transmetre el missatge de què la gestió cultural és darrere de tots els projectes culturals i espectacles. 

A més des de l'APGCC s'han organitzat un seguit d'accions durant tot el 2023 aprofitant la celebració dels 30 anys per reivindicar la professió i visibilitzar el rol del gestor/a cultural, molt invisible per naturalesa dins del sector.


PRIMERA EDICIÓ DELS PREMIS DE LA GESTIÓ CULTURAL
Aprofitant l'any de la gestió cultural, des de l'APGCC s'han creat els Premis de la Gestió Cultural. La gala de lliurament d'aquesta primera edició dels premis tindrà lloc el vespre del dilluns 23 d'octubre de 2023 a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona.

Es lliuraran 5 premis, un per cada categoria escollida: 
  • Premi Gestió Cultural, que es donarà a projectes o propostes que facin una important aportació al sector en termes de sostenibilitat.
  • Premi Internacional, que premiarà projectes o persones que, havent nascut a Catalunya, hagin tingut una forta repercussió a l'estranger o bé projectes o persones que, des d'un marc extern, han fet una notable contribució al sector cultural de Catalunya.
  • Premi Revelació, premiarà projectes o entitats que hagin produït, editat o estrenat projectes dins del període comprès entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2022.
  • Premi Impacte, que premiarà projectes que hagin generat un impacte notori al seu entorn, sigui en l'àmbit social, cultural o de creació de comunitats.
  • Premi Trajectòria, es donarà a una persona o entitat seleccionada exclusivament per la seva contribució al sector.
En aquesta primera edició dels Premis de la Gestió Cultural, tres de les categories seran triades per un comitè seleccionador que triarà 3 projectes finalistes i un jurat que s'encarregarà de votar el projecte guanyador, a excepció del Premi Gestió Cultural, en el qual tothom pot presentar candidatura i exclusivament la base social de l'APGCC en pot triar el guanyador.

D'altra banda, el Premi Trajectòria de la Gestió Cultural estarà destinat a un/a professional referent triat exclusivament per la Junta Directiva de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.

GALERIA DE FOTOS DE L'ANIVERSARI

Tags: