Actualitat | La cultura a debat

Data de publicació: 17-05-2023

Tàrrega acull per primer cop 'La Cultura a Debat' i reuneix una setantena de persones

Aquest dimecres 17 de maig el cicle té tres cites simulànies, la primera d'elles a Tàrrega
Data de publicació: 17-05-2023


L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) ha organitzat a l’Espai MerCAT el primer debat de la campanya electoral d’enguany a Tàrrega, centrat en la cultura i les polítiques culturals i que va moderar el periodista Jaume Ramon. Si en alguna cosa han coincidit els alcaldables de Tàrrega és que de cara al proper mandat una de les accions en Cultura ha de ser la museïtzació de la Casa Pedrolo després que en l’actual legislatura s’hagi aconseguit la cessió per part de la filla del prolífic escriptor, Adelais.

A banda d'aquest consens, altres propostes van ser:
  • Junts. Reagrupar les àrees de cultura, dissenyar un pla d’acció cultural a partir de quatre eixos i impulsar i professionalitzar alguns esdeveniments culturals de la ciutat com el Paupaterres o La Nit del Tararot.
  • ERC. Crear xarxa entre els diferents agents culturals de la ciutat i acompanyar-los, ampliar el Museu Tàrrega Urgell amb la Casa Pedrolo i Cal Calçada, recuperar el patrimoni com la zona del castell, l’església de Santa Maria de la Figuerosa i millorar la il·luminació nocturna exteriorde l’església de Santa Maria de l’Alba, posar en marxa un nou campus per acostar la cultura popular als infants i als joves, ampliar l’Arxiu, potenciar els festivals de la ciutat com Lo Closcamoll o el Paupaterres, continuar fent de Tàrrega un laboratori creatiu i centre de la creació artística amb FiraTàrrega i remodelar i recuperar la Casa de la Cultura del carrer de Les Piques.
  • CUP. Agermanar Tàrrega amb la Sueca de Joan Fuster, demanar oficialment la cessió del Teatre Ateneu al municipi, treballar la cultura des del màxim de perspectives possibles, facilitar i acompanyar en els tràmits burocràtics i crear espais de Memòria Històrica de la Guerra Civil i la dictadura franquista per reparar la dignitat de les víctimes. 
  • PSC. Continuar potenciant FiraTàrrega, continuar col·laborant amb les entitats culturals de la ciutat, oferir una oferta cultural i turística potent per divulgar encara més les pintures de Josep i Jaume Minguell a l’església de Santa Maria de l’Alba i tot el call jueu.
  • Ara Pacte Local. Recuperar els orígens de FiraTàrrega amb els concerts i tornar a portar La Fura dels Baus.

El debat va comptar amb la participació de cinc dels vuit candidats que opten a l’alcaldia: Emili Gilabert de Junts, Alba Pijuan i Vallverdú d’ERC, Laia Recasens de la CUP, Silveri Caro del PSC i Jordi Cots d'Ara Pacte Local.

Tags: