Convocatòries | Música

23-01-2023 fins al 10-03-2023

S’obre la primera convocatòria de Beques de Recerca de la Càtedra Pau Casals

El període de presentació de les candidatures serà del 23 de gener al 10 de març
23-01-2023 fins al 10-03-2023
Localització: Tramitació online
Data de publicació: 17-01-2023
La Càtedra Pau Casals (Càtedra de Música i Defensa de la Pau i dels Drets Humans), un projecte creat el 2022 en conveni entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Pau Casals, obre la seva primera convocatòria de beques de recerca amb l’objectiu d’impulsar la investigació i el coneixement sobre el llegat musical i humanístic de Pau Casals.
Aquestes beques no es restringeixen a la figura de Casals, sinó que també són obertes a les temàtiques relacionades amb els valors que el músic va defensar al llarg de la seva vida com són: drets humans, cultura de la pau, justícia internacional o el paper de la música i la cultura en la prevenció de conflictes i la cohesió social, d’acord amb l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030.

La participació està oberta a estudiants i personal investigador de tot el món.  S’hi poden presentar projectes de recerca relacionats amb treballs finals de grau, treballs finals de màster o postgrau, treballs associats a una tesis doctoral o qualsevol investigació vinculada a una universitat.

La Càtedra Pau Casals ofereix una dotació econòmica de 2.000 € a cada una de les persones becades, així com suport i acompanyament d’una comissió d’experts i accés al fons documental de Pau Casals, ubicat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, entre altres contraprestacions.

La convocatòria restarà oberta entre el 23 de gener i el 10 de març de 2023. La resolució de la comissió de selecció qualificadora serà abans del 31 de març i les persones becades hauran d’entregar el projecte final de la recerca abans del 31 de desembre del 2023.

Aquesta primera edició de les beques de recerca s’emmarca en la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals (El Vendrell, 1876 – San Juan de Puerto Rico, 1973) i compta amb la col·laboració de la Entidad de Gestión de los Artistas Intérpretes o Ejecutantes de la música (AIE). La Càtedra Pau Casals obrirà anualment una convocatòria per impulsar la recerca.


Sobre la Càtedra Pau Casals
La Càtedra Pau Casals és un projecte en conveni entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Pau Casals amb l’objectiu de promoure la recerca, el coneixement, la difusió i el debat contemporanis sobre la dimensió musical i humanística de Pau Casals i el seu extraordinari llegat, així com els valors que va defensar al llarg de la seva vida. Una Càtedra per fomentar el compromís de la cultura i la música amb els grans problemes de la societat actual, per agrupar persones, investigadors i artistes. Un espai de reflexió i investigació sobre el rol de la música en el diàleg intercultural i les institucions que defensen els drets humans i el multilateralisme per a un món millor.

Tags: