Agenda | Arts escèniques

24-10-2022 fins al 26-10-2022

I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre

Del 24 al 26 d’octubre en el Teatre Romea
24-10-2022 fins al 26-10-2022
Localització: Teatre Romea de Barcelona
Data de publicació: 05-07-2022
Recentment s’ha presentat al Teatre Romea de Barcelona el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre. La nova i pionera proposta d’Àfora Focus, hub del pensament del Grup Focus, que posa en el seu eix vertebrador als espectadors, a qui pretén posar cara i donar veu, fent-los protagonistes d’un Congrés únic al món.  

Pepe Zapata, comissari del Congrés Internacional i soci de l'APGCC,  destaca que hi participaran uns 50 congressistes i personalitats convidades de més de 25 països diferents.  El Congrés es durà a terme a la tardor del 2022,  del 24 al 26 d’octubre en el Teatre Romea 

Aquesta nova iniciativa compta ja amb la confirmació tant d’espectadors convidats de tot el món com de ponents experts en la matèria com: Antonella Broglia, d’Itàlia; Zavel Castro, de Mèxic; Katya Johanson, d’Austràlia; Roger Bernat i Antonio Monegal, de Catalunya, entre d’altres. 

En aquesta primera edició, el Congrés abordarà temàtiques relatives a la diversitat, la participació i la transversalitat dels públics de les arts escèniques en diferents formats (conferències, tallers,  sessions plenàries, visites, accions artístiques, etc.)  que es duran a terme al llarg de les tres jornades i el Congrés culminarà amb la creació i lectura del Manifest de Barcelona d’Espectadors de Teatre.  

El Congrés va dirigit a espectadors teatrals (representants d’associacions, amants de les arts escèniques, responsables de projectes), a creadors i artistes interessats a conèixer i enfortir les motivacions dels espectadors, a administracions públiques (responsables de polítiques culturals), a gestors culturals, a investigadors i consultors experts en anàlisis d’audiències.  

Tindrà lloc de forma presencial al Teatre Romea i es podrà seguir en streaming a través de la plataforma immersiva online creada especialment pel Congrés. Les llengües oficials del congrés seran el català, el castellà i l’anglès.  

*Les persones sòcies de l'APGCC poden accedir a un descompte en la seva inscripció, demana el codi de descompte a professionals@gestiocultural.org.

Tags: