Actualitat | APGCC

Data de publicació: 18-05-2022

Parlem amb... Carme Fenoll

Hem parlat breument sobre gestió cultural amb la bibliotecària i cap del gabinet del rector de la UPC, a més de sòcia de l'APGCC
Data de publicació: 18-05-2022
Quina és la prioritat de la GC a Catalunya per aquest any?
Em sembla prioritari fer una valoració del moment pandèmic: cal mirar com recuperar el ritme prepandèmia aprofitant una sèrie d'aprenentatges que el procés de la pandèmia ens ha promogut. Ara sabem millor què vam trobar a faltar a les nostres institucions i entitats culturals i és un bon moment de prioritzar espais de socialització i pensament crític. També sabem com podem aprofitar millor els recursos virtuals per arribar a nous públics i per crear noves aliances.

Què creus que els cal aprendre a altres sectors del sector cultural?
El sector cultural té una alta capacitat de transformació social i d'impacte en la definició dels individus. Darrere de molts projectes culturals hi ha motivacions sovint més d'impacte social que lucratives, un fet que també em sembla diferencial del sector. També em sembla rellevant la capacitat imaginativa de moltes propostes culturals i l'esperit vocacional que mou gran part de les persones que opten per dedicar-se al sector cultural i que sovint el fa diferencial. Més que temes a aprendre del sector cultural, diria que el repte està en com altres sectors poden col·laborar a enfortir el sector cultural.
 
Què és el més t'agrada de la teva professió?
El que més m'interessa de la meva feina és la possibilitat d'estar envoltada de persones amb talent i poder ajudar a posar-los en contacte amb altres persones i projectes solvents. En concret, m'il·lusiona pensar en la capacitat de la UPC per oferir una vida universitària més integral, humana i ètica. Projectes com UPCArts treballen per oferir propostes que despertin inquietuds culturals en joves i que ajudin a crear una comunitat socialment més responsable.

Tags: Parlemamb