Actualitat | Arts escèniques

Data de publicació: 22-03-2022

Joan Francesc Marco és el nou director general de l'nstituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM)

Amaya de Miguel, deixa el càrrec a petició pròpia per assumir nous projectes professionals
Data de publicació: 22-03-2022
El Ministerio de Cultura i Deporta nomena com a nou director de l'INAEM a Joan Francesc Marco (L’Hospitalet de Llobregat, 1951) en substitució de l'actual titular del càrrec, Amaya de Miguel, que deixa el lloc per decisió pròpia i per a desenvolupar un nou projectes professional, també dins de l'àmbit de la gestió cultural. El relleu és efectiu des del 29 de març de 2022, posteriorment a l'aprovació pel Consell de Ministres.

La trajectòria de Joan Francesc Marco ha estat vinculada a la gestió cultural dins de l'àmbit public i la organització de diversos departaments de l'Administració. Des de juliol de 2021 ja ocupava el lloc d'assessor del gabinet del ministre i ja ha exercit en el passat diversos càrrecs dins l'organigrama de l'INAEM, primer com a sotsdirector general de música i després com a director de l'Institut entre 1990 i 1995. Posteriorment va ser regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i diputat provincial, i va passar a formar part del govern de la Diputació de Barcelona com a diputat de l'Àrea de Cultura i president delegat de l'Institut del Teatre de Barcelona. Enttre 2004 i 2007 va ser conseller delegat del Teatre Nacional de Catalunya, on va assumir la gestió i orientació de les línies d'actuació del TNC. El 2008 el Patronat de la Fundació i la Junta de Govern del Consorci del Gran Teatre del Liceu el van nomenar Director General de la Fundació i el Consorci respectivament.

A més ha ocupat diversos llocs de responsabilitat dins l'àmbit e l'administració local als Ajuntaments de Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat i Granada.

Tags: