Actualitat | APGCC

Data de publicació: 09-03-2022

Parlem amb... Sandra Costa

Hem parlat breument sobre gestió cultural amb la directora de La Costa Comunicació, sòcia de l'APGCC
Data de publicació: 09-03-2022
Quina és la prioritat de la GC a Catalunya per aquest any?
Jo crec que de prioritats n’hi ha moltes, però per ressaltar algunes penso que una seria el fet de saber posar més en valor el fet cultural a la ciutadania, que realment vegin la importància que té la cultura i que pugui arribar a estar al mateix nivell com la salut o d’altres coses vinculades amb les persones. Una de les altres coses importants és que la cultura posi també la mirada a la hibridació (amb altres disciplines i altres sectors) i al treball en col·laboració (sumar esforços i recursos segur que suma en positiu).

Què creus que els cal aprendre a altres sectors del sector cultural?
Que tenim moltes i noves oportunitats per al sector cultural, si les sabem buscar i aprofitar. D’altres sectors ho fan (salut, empresa, turisme, etc) i de ben segur que la cultura també pot posar en pràctica coses que es fan en altres sectors i els hi funcionen. Segurament passa per la transmissió de coneixement, l’aprofitament del patrimoni arquitectònic, el treball conjunt amb les persones, els artistes i els equipaments, que de ben segur ajudaran tant a posar en valor la cultura, així com en el poder ser més sostenibles a nivell de recursos (tant econòmics com humans).

Què és el més t'agrada de la teva professió?
El saber que estem sempre en constant transformació i moviment, d’entrada podria ser un motiu per a preocupar-se (el fet de no tenir sempre tot sota una estabilitat i equilibri), però és el que realment fa apassionant la comunicació. Per altra banda, i el que també té més pes és el dedicar-me i treballar en i per a la cultura. Això li dona el plus que fa que realment m’encanti la meva professió.

Tags: Parlemamb