Agenda | Gestió cultural

16-01-2022 fins al 16-12-2021

Xerrada SDE. El futur de la cultura digital passa pels NFT?

Dijous 16 de desembre de 9 a 12.15 h
16-01-2022 fins al 16-12-2021
Localització: Centre d'Arts Santa Mònica (Barcelona) / Online
Data de publicació: 30-11-2021
L’Institut Català de les Empreses Culturals, a través del Servei de Desenvolupament Empresarial, en col·laboració amb la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura i l'APECAT, organitzen aquest debat sobre oportunitats i reptes dels NFT per als continguts culturals.

NFT són les sigles de «non fungible token», que podem traduir com a token no fungible o actiu no fungible. Un actiu que és únic i no es pot modificar. I a més, digital. Els NFT, doncs, són actius digitals únics. Això no vol dir que no és puguin copiar. Però qui posseeix l'original té, mitjançant blockchain, un certificat d'autenticitat amb els drets que la seva adquisició porti aparellats.

Com funcionen? Com s’aplica la tecnologia blockchain? Què significa “tokenitzar”? Perquè serveixen els smart contracts o contractes intel·ligents? Com es relacionen, si és que ho fan, els NFT amb els drets de propietat intel·lectual? Estem parlant d’especulació o són realment una alternativa? Quines noves oportunitats es presenten amb els NFT per als continguts digitals?

Aquesta xerrada es farà en format híbrid. A causa de la limitació d'aforament de la sala d'actes del Centre d'Arts Santa Mònica, que acull aquesta activitat, disposem de 45 places en modalitat presencial que s'adjudicaran per rigorós ordre d'inscripció. En qualsevol cas, també podreu seguir la sessió en línia. 

Tags: