Convocatòries | Gestió cultural

26-11-2021 fins al 09-01-2022

Inscripcions obertes al Premi Lluís Carulla 2022, el guardó d’emprenedoria cultural

Fins el 9 de gener de 2022
26-11-2021 fins al 09-01-2022
Localització: Online
Data de publicació: 26-11-2021
La Fundació Carulla presenta l’edició del Premi Lluís Carulla 2022, un guardó biennal que té com a objectiu principal estimular i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana. A més de recursos econòmics, el premi ofereix formació i acompanyament cultural, empresarial, en l’avaluació de l’impacte i comunicació per tal que les iniciatives siguin el màxim de transformadores i viables econòmicament. La convocatòria de presentació de projectes és del 15 de novembre de 2021 al 9 de gener de 2022.

Què entenem per a projecte cultural transformador?
És aquell que incorpora processos per provocar impactes sostinguts en el temps a persones, comunitats i territoris. La sostenibilitat de la iniciativa és un aspecte clau, com també ho és el treball en xarxa i que generi valor per al màxim nombre de persones i agents. Així doncs, es busquen creadors culturals del territori català que, des de la cultura, ofereixin respostes als reptes de present i futur de la societat catalana. Hi poden optar particulars, organitzacions i entitats sense ànim de lucre. Les idees i projectes culturals presentats han de tenir una clara vocació transformadora, de naturalesa cultural i incorporant el vessant artístic.

El premi compta amb una dotació total de 100.000 € que es reparteix en dues categories: millor projecte, amb 60.000 € pel desenvolupament i 10.000 € en acompanyament empresarial i millor idea, amb 25.000 € per a la incubació i prototipat d’una idea cultural que plantegi solucions a una necessitat de la societat i 5.000 € en acompanyament empresarial. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el mes de novembre de 2022, però durant aquest temps les iniciatives preseleccionades gaudiran d’un procés d’acompanyament d’alt valor afegit: només el fet de participar ja té premi.

L’ecosistema formatiu i seguiment per tal que els projectes i els emprenedors i emprenedores millorin l’integren diverses organitzacions aliades amb la Fundació Carulla. La xarxa d’empresaris Netmentora ofereix el seguiment empresarial dels projectes i la Fundació Autoocupació, de les idees. A més, Barcelona Activa incorpora en els seus programes emprenedors derivats del premi i D’EP Institut realitza la formació i el seguiment en clau d’impacte social.

Tags: