Actualitat | APGCC

Data de publicació: 19-11-2021

La Jornada Professional XOC torna a la seva versió presencial aquest 2021

L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya organitza una nova edició de la jornada XOC, sobre gestió cultural
Data de publicació: 19-11-2021
Enguany el XOC torna al seu format presencial, després de l'edició en línia de 2020, forçada per la situació sanitària. A la jornada d'enguany parlarem d'innovació, de cultura de base, de ruralitat, de noves formes de gestió cultural, de digitalització i de molt més.

L'edició d'enguany ja va arrencar la setmana passada amb una taula rodona prèvia, per parlar sobre cultura transversal des de la ruralitat, que es va fer el passat dia 17 a la Nau Côclea, a Camallera (Alt Empordà). I continuarà aquest dimarts 23 amb la jornada central, que repeteix l’escenari de 2019 a la Nau Bostik de Barcelona.

La programació del dia arrenca amb un diàleg entre Marisol López, Directora General d’Innovació i Cultura Digital, i Jordi Sellas, actual director d’IDEAL, el Centre d’Arts Digitals de Barcelona. En aquest diàleg parlarem sobre innovació i cultura, amb dos professionals que tenen molt a dir sobre l’escenari actual de la cultura en termes d’innovació i digitalització a casa nostra. Tal i com ja es va fer a l’edició de 2019, la programació inclou 6 espais Unconference, on són els propis assistents a la jornada qui proposarà els temes de debat i protagonitzarà les ponències. El XOC 2021 clourà amb una taula rodona en format Fishbowl on es parlarà sobre cultura de base en el context urbà; Nicolàs Barbieri moderarà una conversa que compta amb la participació de projectes com La Deskomunal, Cultura de Base o Acció Cultura Viva.

El XOC és una trobada de professionals de la gestió cultural per a treballar, crear i imaginar el sector des d’una perspectiva compartida. Des de 2001 l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural organitza un Simposi sobre la professió que des de 2015 pren forma com a XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat). Des de 2019 es canvia el format converint-la en una jornada disruptiva i participativa on a través de la intel.ligència col·lectiva es reflexiona, s'aprén i es comparteix sobre noves tendències en gestió cultural. És una jornada pensada i comissariada per la Comissió de Desenvolupament de l’APGCC. Hi ha més d’un centenar de professionals acreditats per a l’edició 2021 del XOC.

Tags: