Actualitat | Museus i patrimoni

Data de publicació: 10-11-2021

Oriol Picas, nou director del Museu Episcopal de Vic

El soci de l'APGCC assumeix la direcció, esdevenint la primera persona seglar que assumeix aquesta tasca en 130 anys
Data de publicació: 10-11-2021
Oriol Picas i Riera, gestor cultural i soci de l'APGCC, és ja el nou director del Museu Episcopal de Vic (MEV), en substitució de Josep Maria Riba, en el càrrec des del 2004. S'ha decidit a través d'una votació i per unanimitat de la junta de govern del MEV, i després d'un procés intern de selecció dels candidats possibles.

El MEV és un dels museus d'art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d'art medieval del món, amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català.

Oriol Picas és llicenciat en Història de l'Art i té un postgrau en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. Ha treballat a l'Àrea de Cultura des de l'any 1993, primer al Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) i després, des del 1997, a l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, on era el responsable dels circuits i gires. L'any 2004 va ser nomenat director de l'ODA, càrrec que va deixar el 2007 quan va ser escollit subdirector general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de comunicació de la Generalitat. També ha estat subdirector general de Planificació d'Equipaments Culturals del mateix Departament de Cultura. Actualment treballava com a tècnic del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, i ha estat el principal responsable de l’elaboració del Pla de Museus 2030 de Catalunya. 

Tags: