Curs presencial al CITILAB (Pl. de Can Surís, s/n, Cornellà del Llobregat)
Dimecres 5, 19, 26 de març, i 9 d'abril, de 16 h a 20 h (primera sessió) i de 16 h a 19 h (restants)
Formació dissenyada per explorar i integrar la innovació social al sector cultural i museístic. Aquesta iniciativa, a càrrec de Laia Sánchez, Xavi Collell i Pep Marès, posa l’èmfasi en la cocreació i l’activació d’ecosistemes d’innovació, obrint la porta a noves formes de gestionar i dinamitzar els espais culturals i els museus.
Objectius de la formació:
- Capacitar professionals per integrar processos d’innovació social als seus projectes i institucions.
- Capacitar els professionals per integrar processos d’innovació social en la gestió cultural.
- Fomentar la cocreació i la participació ciutadana en els espais culturals.
- Desenvolupar estratègies per activar ecosistemes d’innovació dins dels museus i projectes culturals.
Els continguts que s’aboradaran:
Metodologia:
- Metodologia aplicada: Aprenentatge basat en casos reals i resolució de reptes pràctics.
- Mentoria personalitzada: Acompanyament durant i després del curs per garantir l’aplicació real dels coneixements.
- Creació d’una comunitat de pràctica: Un espai de suport mutu i intercanvi continuat entre professionals.
- Innovació en la gestió cultural: Incorporació de noves eines d’avaluació i cocreació per a projectes més eficients i sostenibles.
La formació està dissenyada per a un grup de 10 professionals, garantint així una atenció personalitzada i oferint un ambient col·laboratiu i personalitzat, ideal per a explorar noves perspectives i transformar la gestió cultural a través de la innovació social.
Aquest curs és una oportunitat única per a professionals que vulguin impulsar els seus projectes i institucions amb metodologies innovadores i col·laboratives.
Aquest curs forma part del programa LabCultura 360 – Innovació i formació aplicada per a la gestió cultural, una nova proposta formativa fruit de la col·laboració entre l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), l'Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC) i el CITILAB. Aquesta iniciativa neix de la creixent demanda de formació pràctica i la necessitat d'enfortir les xarxes de professionals del sector, permetent-los intercanviar coneixements i aplicar noves metodologies en els seus projectes.
Per assegurar una formació pràctica i alineada amb les necessitats reals del sector es requereix:
- Els participants hauran de tenir coneixements en gestió cultural, i museus.
- Tenir identificat un projecte i/o repte a treballar al curs.
- Compromís amb la participació activa.
Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.
Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.
En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.
Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.
En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.
Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció
La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs