Introducció a la transformació àgil per a organitzacions culturals
Detall Formació
Juan Vidaechea | Data d'inici 14/05/2024 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció

Curs presencial al CERC (C. Montalegre 7, Barcelona)

Dimarts 14 de maig de 16 h a 20 h


Aquesta formació, a càrrec de Juan Vidaechea, vol plantejar solucions innovadores per als desafiaments de la gestió cultural d'avui dia, problemes del dia a dia dels projectes i les organitzacions culturals com els següents:


 • Incertesa en la demanda, en la resposta de les audiències o participants, en el finançament, en l'exercici dels equips.
 • Dificultats per complir calendaris de subvencions, per elaborar les memòries de justificació.
 • Problemes de comunicació, pànic per entesa insuficient del progrés, malentesos que repercuteixen en un mal ambient, criteris poc clars, burnout.
 • Sensació de no arribar, no entendre què és crític i què és superficial, temps desaprofitat, manca d'aprenentatge de cada projecte i documentació per al següent.


El programa de la formació constarà dels següents punts:


 • Dimensions de la gestió de projectes.
 • Com avaluar una iniciativa i organització des de la perspectiva de la gestió.
 • Gestió en cascada i agilitat – rols, esdeveniments, artefactes i valors de Scrum en cultura.
 • Estratègies d'adopció de marcs de treball àgils.
 • Agilitat, millora del lliurament de valor, la comunicació i el benestar.
 • Com agilitzar calendaris rígids i procediments de finançament públic.
 • Exemples d'agilitat en organitzacions culturals.
 • Programari, recursos digitals i eines analògiques.

Badges i certificacions

Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on constin les dates i la durada del curs. 

Participen
Juan Vidaechea
Gestor cultural, investigador, consultor i formador. Certificat com a Product Owner i Scrum Foundations. i pioner de la introducció dels marcs de treball àgils a l'àmbit de la cultura. El 2020, com a fundador i codirector, va incorporar marcs de treball àgils a Festival Cara•B, un projecte que es va desenvolupar amb èxit en set edicions entre el 2015 i el 2021. Des del 2020 ha facilitat formacions en agilitat en postgraus, com el Màster en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona o el Màster en Management i Producció Musical de l´ESMUC, i consultories en transformació àgil a organitzacions públiques i privades. Ha escrit sobre agilitat en cultura en castellà i en anglès.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs