Formació. Reunions efectives, equips eficients
Com podem treure el màxim profit a les reunions que fem?
Detall Formació
Data d'inici 19/02/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
"Si hagués d' identificar, en una paraula, la raó per la qual la raça humana no ha aconseguit, i mai, aconseguirà tot el seu potencial, aquesta paraula seria "reunions"
(Dave Barry, “25 coses que vaig aprendre en 50 anys”)

Quin és el paper de les reunions en un entorn de treball hiperconnectat? Com s'han de redefinir? Per què són encara necessàries? Què estem fent malament a les nostres organitzacions? Com podem treure el màxim profit a les reunions que fem? Aquest curs està dirigit a qualsevol professional que vulgui millorar un element essencial de la vida organitzativa com són les reunions, identificant els motius que les fan disfuncionals i tècniques per a a celebració de reunions àgils i efectives.

Objectius generals
  1. Fer una autoreflexió crítica dels canvis a introduir.
  2. Conèixer tècniques i eines per tal d'optimitzar les reunions.
  3. Conèixer tècniques per tal d'afrontar amb èxit situacions difícils que ens podem trobar en una reunió.
Professors
Sergio Salgado: consultor de comunicació i assessor polític per a diverses organitzacions. Participa en diversos projectes d'activisme i membre de Xnet, plataforma que treballa en àmbits relacionats amb els drets digitals, la democràcia en xarxa, la lluita contra la corrupció i la defensa del Internet i el seu ús per a l'autoorganització i la transformació social. Xnet és el viver on sorgeixen moltes de les pràctiques innovadores que presenta a la seves formacions. Va ser coautor amb Simona Levi de l’obra de teatre "Convertir-se en banquer" i el llibre "Votar i cobrar".

Antonio Blanco-Gracia: consultor d'organització, estratègia i comunicació, amb 20 anys d 'experiència en L’administració local i les xarxes municipalistes internacionals. Investigador i professor associat a EADA Business School. Doctor en economia i empresa per la Universitat Autònoma de Madrid (2015), amb una tesi sobre innovació en la gestió basada en l'anàlisi d 'estructures antropològiques i simbòliques en les organitzacions.
Coneixement
Estructura del curs
  1. Presentació del curs i expectatives dels participants.
  2. Per què les nostres reunions no estan funcionant. Problemes comuns.
  3. Per què la millor reunió és la que no es celebra.
  4. Com discriminar les reunions prescindibles de les imprescindibles (si treballem d’una altra manera).
  5. Identificació i distribució de rols en l’equip.
  6. El flux de la comunicació en l' equip.
  7. Treball síncron vs. treball asíncron.
  8. Com fer treball asíncron: mode túnel.
  9. La ubicació de les reunions a l'organització actual: sincronització d'equips. Tipologia de reunions.
  10. Metodologies àgils per a trobades efectives: disseny, convocatòria, facilitació, seguiment, etc.
  11. 11. Reunions virtuals. Una “netiqueta” bàsica.
  12. 12. Gestió de conflictes i ètica de fer. Comunicació no violenta en reunions.

Metodologia
Aquesta sessió combina de manera sistemàtica i continuada:
  • L'exposició breu de conceptes teòrics
  • Els exercicis pràctics, partint dels reptes concrets dels participants.
  • Dinàmiques d'interacció entre els participants, per afavorir la reflexivitat, l'intercanvi d'experiències i coneixements.
El professor també i·lustrarà els conceptes amb exemples de la seva pròpia pràctica professional.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs