Internacionalització de projectes i organitzacions culturals
Formació online
Detall Formació
Cristina Bosch | Data d'inici 09/03/2023 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
Curs online de 9 h
Dijous 9, 16 i 23 de març, de 10 a 13  h


La proposta formativa s’orienta a gestors i tècnics de petites i mitjanes organitzacions del sector cultural a Catalunya per oferir-los-hi instruments pràctics per a la millora de les seves capacitats tècniques i financeres, per a la captació de finançament internacional i/o la gestió de projectes de cooperació cultural amb un enfocament internacional. L’objectiu és oferir instruments per a la capacitació professional, a partir d’una aproximació teòrica i pràctica, partint de casos i projectes concrets.

El programa s’organitza en 3 sessions, de 3 hores de durada cada una.

Programa
  • 1a Sessió: Estratègies per la internacionalització del sector de la cooperació cultural. Introducció al marc general de polítiques, programes i instruments financers per a la cooperació cultural internacional i al rol del sector no governamental i de les xarxes culturals.
  • 2a Sessió: Línies de finançament de la Unió Europea. Presentació de les línies de finançament de la Unió Europea per a la cultura i posicionament de les organitzacions. Tècniques per al disseny de les propostes.
  • 3a Sessió: Capacitat tècnica i financera per a l’accés al finançament internacional. Administració i control financer de projectes finançats per la Unió Europea. Anàlisi de casos pràctics.
Coneixement
No calen coneixements previs per fer aquesta formació
Badges i certificacions
Les persones assistents a totes dues sessions, podran sol·licitar un certificat d'assistència on s'especifiqui la data i la durada del curs
Participen
Cristina Bosch
És gestora cultural i treballa des de fa més de 10 anys en l'àmbit de la cooperació cultural pel desenvolupament. Actualment, és responsable de programes a la Fundació Interarts, a càrrec de projectes internacionals a l'Àfrica i a Europa. Anteriorment, va ser coordinadora de projectes culturals a l'oficina de la UNESCO a San José (Costa Rica), amb representació oficial a cinc Estats: Costa Rica, El Salvador, Hondures, Nicaragua i Panamà, i consultora a la Càtedra UNESCO de Polítiques de Cooperació Cultural de la Universitat de Girona. És llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya i especialització en Relacions Culturals Internacionals.
Mercedes Giovinazzo
És Directora d'Interarts i presidenta de la Biennal de joves creadors d'Europa i la Mediterrània (BJCEM). Anteriorment, ha sigut Directora de Serveis i Directora adjunta d'Atenció al Públic en el Fòrum universal de les cultures Barcelona i Administradora de la Divisió de Cultura i Patrimoni cultural i natural, DG IV, del Consell d'Europa. A més ha sigut presidenta del Comitè executiu de Culture Action Europe, la xarxa europea d'organitzacions culturals i membre del Consell d'Administració del Teatro di Roma, Itàlia. Pel que fa a la seva formació és llicenciada en Arqueologia per l'Università degli Studi "La Sapienza", Roma, Itàlia i té un màster en Gestió Cultural per l'École Supérieure de Commerce de Dijon, França. Actualment també intervé en diferents cursos de postgrau en gestió cultural, sobre qüestions relacionades amb la cooperació cultural internacional.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs