La Reforma del RETA: com afecta les persones treballadores autònomes
Sessió online gratuïta
Detall Formació
Núria Rubio de Cabo | Data d'inici 14/03/2023 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
L’objectiu de la sessió formativa és facilitar, a les persones gestores culturals que treballen com autònomes o que voldrien enguany cotitzar com treballadores autònomes en el RETA de la Seguretat Social, una perspectiva global del nou sistema de cotització que ha entrat en vigor aquest any 2023, de manera que en coneguin el funcionament i les obligacions que d’ell se’n deriven.

Programa
  • Normativa legal aplicable.
  • Sistema anterior i nou sistema de cotització a partir del 2023
  • Beneficis en la cotització (bonificacions i reduccions).
  • Acció protectora: breu apunt sobre les modificacions en la prestació per cessament d’activitat, naixement i cura de menor, incapacitat temporal.
  • Recursos online accessibles sobre el nou sistema de cotització.

Coneixement
 No es requereixen coneixements previs per a assistir a aquesta sessió
Badges i certificacions
Les persones que assisteixin a la sessió podran sol·licitar un certificat d'assistència, on s'especifiqui la durada i la data de la sessió.
Participen
Núria Rubio de Cabo
Graduada Social i Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Màster en Gestió de la Prevenció en l’Empresa per l’Institut Europeu de Salut i Benestar Social. Treballa l’àmbit sociolaboral d’organitzacions d’economia social, treballadores assalariades i autònomes, així com treballadores artistes. Està especialitzada en el sistema de la Seguretat Social (cotització i prestacions socials públiques). També participa com docent en cursos d’orientació i gestió sociolaboral per a entitats professionals privades i organitzacions de l’economia social. Ha prestat serveis, entre d’altres, en assessoria laboral, a la Fundació Privada Tallers de Catalunya, el Col·lectiu Ronda o l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; actualment és sòcia treballadora de la Consultoria Coopdemà SCCL.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs