Els públics, al centre de l'estratègia dels projectes culturals
Comunicació, màrqueting i transformació digital
Detall Formació
Zapata | Data d'inici 04/10/2022 | Inscripció Oberta | Places Disponibles
Descripció
Continua sent necessari, probablement imprescindible, analitzar, qüestionar i plantejar el paper determinant dels públics en el futur de les arts i la cultura. I més després d’aquest temps de pandèmia en què han aparegut noves formes de relació i de consum cultural, un nou paradigma en què sembla clau la hibridació entre l’experiència presencial i en línia, un nou context en què es multipliquen les etiquetes que fem servir per classificar els nostres públics: crítics, participatius, infidels, connectats, devoradors d’imatges, prosumidors, omnívors, relacionals...  

Programa per sessions

Sessió 1
  • Gestió de públics i comunitats.
  • De l'estratègia als valors, dels valors a la comunicació.
  • El nou context de transformació digital.
Sessió 2
  • Compromís amb les audiències des del storytelling.
  • Segmentació, captació i fidelització.
  • Engagement i empoderament, participació i confiança.
  • Estratègia CRM. De la dada a la informació, i de la informació al coneixement. 
Coneixement
No es requereixen coneixements previs sobre gestió de públics per accedir a aquest curs.
Badges i certificacions
Les persones que assisteixin al curs rebran un certificat d'assistència del mateix, on s'indicarà la data i la durada de la formació.
Participen
Pepe Zapata
Expert en públics de la cultura. Actualment és Director del TRESC, la Comunitat de Cultura, i Comissari del Primer Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre que se celebrarà a Barcelona l'octubre de 2022. Ha ocupat posicions de direcció de comunicació, màrqueting i públics en diverses institucions culturals com Grupo Focus, Mercat de les Flors, Fundació Alícia i Universitat Pompeu. Ha estat soci-consultor de TekneCultura, una consultora especialitzada en anàlisi de dades de públics de la cultura.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs