Nocions bàsiques per entendre la comptabilitat 2022
Formació online
Detall Cursos i tallers
Borràs | Data d'inici 01/02/2022 | Inscripció Oberta | Places Disponibles
Descripció
​​Portar els comptes sempre és un mal de cap: no saber com posar-s’hi, no entendre res, deixar-ho per última hora, passar-ho al gestor,… Són fets comuns a persones no habituades a la gestió econòmica. Algunes nocions bàsiques ens ajudaran a comprendre els números de l’activitat que es porta a terme i acostumar-nos a parlar, també, de números. Distingir un compte de resultats de la gestió de tresoreria o iniciar-se en el món dels pressupostos, ajudarà a tenir eines per a la gestió econòmica i financera de l’activitat professional i cultural.

Sessió 1
  • Clarificant conceptes: quines eines i per a què
  • Quines són les eines comptables bàsiques i per a què serveixen (balanç, compte de resultats)
  • Què he de mirar de forma regular
  • Dia a dia, què controlar?

Sessió 2
  • Pressupostos: com fer-los
  • Principis bàsics per a l’elaboració d’un pressupost
  • Tipus de pressupostos
  • Plantilles útils per a fer pressupostos
  • Control pressupostar
Coneixement
Aquesta formació es planteja com dues sessions online pràctiques i útils per ajudar a gestionar els recursos econòmics, actuals i futurs. Està pensat per microempreses, autònoms i altres tipus de professionals vinculats al món de la cultura no experts en gestió econòmica.
Badges i certificacions
Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on hi constin les dates i la durada del curs. Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.
Participen
Irene Borràs
Irene Borràs Garrido, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona. Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Idec - UPF. Direcció General de Màrqueting per ESADE. Més de 15 anys d’experiència en formació com a professora col·laboradora de la Fundació Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull i Ajuntament de Barcelona, entre d’ altres. Consultora i experiència en el camp de la gestió econòmica, comunicació i captació de recursos.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.