Jornada XOC 2021. Activitat Prèvia
Fishbowl. Cultura transversal des de la ruralitat
Detall Jornades Culturals
Data d'inici 17/11/2021 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
Enguany el XOC torna al seu format presencial, i tindrà lloc el proper 23 de novembre de 9 a 16.30 h a la Nau Bostik de Barcelona. Abans, però, el XOC d'enguany proposa una activitat prèvia, gratuïta, que tindrà lloc dimecres 17 de novembre, de 12 a 14 h a la Nau Côclea de Camallera. Es tracta d'una taula rodona per parlar de cultura i Ruralitat des de la ruralitat.

Quina és la realitat de la gestió cultural fora de Barcelona i la seva àrea metropolitana? Com es relacionen els gestors i les gestores culturals de les zones rurals amb la resta d’agents del seu territori? Què vol dir “audiències disperses” i què vol dir “sectors transversals” en el món de la cultura i de les arts? Per què hi ha artistes que han decidit marxar de les ciutats i tornar a començar en un poble petit? I quin és el significat d’un projecte cultural nòmada? Per respondre a aquestes preguntes i per escoltar inquietuds, propostes i nous plantejaments hem convidat a conversar uns quants projectes que tenen una cosa en comú: com a professionals treballen lluny de les grans ciutats i personalment viuen i arrelen a les petites comunitats rurals que els han acollit.

En aquesta taula rodona hi ha una cadira buida. Pots seure i participar.

L’activitat l’acull la Nau Côclea, un Centre de Creació Contemporània dedicat a la creació i producció de projectes de creació, amb especial atenció a les arts interdisciplinàries, l’art sonor i la performance. Produeix i acull presentacions d’exposicions, i ofereix formació per a creadors i divulgació artística. A més, disposa d’un programa de residències.

Amb Prisca Villa (Mutte Cultural), Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez (nyamnyam) i Jesús Vilamajó (Festival Errant). Moderació a càrrec de Clara Garí.

IMPORTANT: La inscripció és gratuïta però l'aforament és limitat. Per això és imprescindible que t'hi inscriguis, o que ens avisis en cas que finalment no puguis venir.

El XOC és una trobada de professionals de la gestió cultural per a treballar, crear i imaginar el sector des d’una perspectiva compartida. Des de 2001 l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural organitza un Simposi sobre la professió que des de 2015 pren forma com a XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat). Des de 2019 es canvia el format converint-la en una jornada disruptiva i participativa on a través de la intel.ligència col·lectiva es reflexiona, s'aprén i es comparteix sobre noves tendències en gestió cultural. És una jornada pensada i comissariada per la Comissió de Desenvolupament de l’APGCC.

Imatges
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs