Xarxes socials DIY
Formació presencial
Detall Cursos i tallers
Cooperativa de Comunicació | Data d'inici 15/12/2021 | Inscripció Oberta | Places Disponibles
Descripció
Plantegem una sessió formativa dirigida a professionals de la cultura, que treballen a entitats i empreses de mida reduïda, que practiquen el Do It Yourself en l’àmbit de la comunicació digital. La formació ofereix un marc conceptual teòric i eines per tal de poder desenvolupar aquesta tasca amb una estratègia clara i reflexionada.

Programa
 1. Bloc formatiu teòric bloc formatiu teòric
 2. Treball en grup exercici pràctic
 3. Posada en comú i torn obert de preguntes per expressar dubtes o aclarir qüestions

Continguts de la sessió
 1. L’impacte de la tecnologia digital en la cultura.
 2. L’estratègia digital: què és i per a què serveix?
 3. L’estratègia digital pas a pas: creació de comunitats
 4. Eines de comunicació digital: 
 • Web i dispositius mòbils
 • E-mail màrqueting
 • Publicitat
 • Xarxes socials

Coneixement
Aquest curs està dirigit a qualsevol professional, no cal tenir coneixements previs.
Badges i certificacions
Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on hi constin les dates i la durada del curs.
Participen
La Tremenda Cooperativa de Comunicació
La Tremenda som una agència de comunicació i premsa especialitzada en l’àmbit cultural i social. Des de fa més de tres anys ajudem a visibilitzar els nostres clients. Escoltem, establim objectius, analitzem, dissenyem i executem la millor estratègia de comunicació. Som un equip consolidat i multidisciplinari, que hem agafat el millor de les experiències professionals de cadascuna de les integrants, treballant amb altres agències i gabinets de premsa, i hem abandonat les metodologies i praxi que ens semblaven ineficients per construir un projecte que recuperi els valors de l’artesania i la creativitat i faci valdre la importància de les noves tecnologies per potenciar els recursos comunicatius. Entenem la comunicació com una eina fonamental per consolidar projectes i generar comunitats al seu voltant que els coneguin, reconeguin i acompanyin. Creiem en una cultura de base, horitzontal i democràtica, d’accés igualitari, que permeti desenvolupar una visió crítica del món, generant i exercint pensament emancipador. Ens comprometem a dur a terme els projectes incorporant-hi la perspectiva feminista, antiracista i cooperativa, volent actuar com a multiplicadora d’aquests valors en les realitats en les quals intervinguem. Les sòcies de La Tremenda som la Bàrbara Branco, la Mireia Mora i la Núria Olivé.
Mireia Mora
Comunicadora cultural i educadora social, s'incorpora al món cultural sempre vinculada a les arts en viu i la comunicació. Ha cursat el màster oficial en Gestión Cultural i el postgrau en Polítiques de Joventut, ambdues formacions a la Universitat de Barcelona. Després de deu anys treballant en projectes d'animació sociocultural, emprèn una nova trajectòria professional on s'ocupa de la producció executiva del mercat internacional d'arts escèniques Come&See i, posteriorment, treballa en diferents espais escènics i companyies com ara el Teatre Akadèmia, el Teatre Victòria i la Companyia Dagoll Dagom. Quan té alguna cosa a dir escriu al Crític i, si no, fa tweets.
Sandra Tello Grau
Periodista i gestora cultural. Graduada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat a Enderrock com a coordinadora de la revista en paper, dels continguts digitals i presentant el programa Enderrock TV al Punt Avui TV. També ha col·laborat en programes de ràdio a RNE 4, Ràdio Badalona i al portal digital de cultura El Temps de les Arts. El camp de la comunicació i la gestió cultural ha treballat a l’Associació de Promotors Musicals, l’Associació A Bao A Qu i ha col·laborat a l’Associació Cultural Casa Orlandai. Co-autora de El llibre blau de Blaumut (Columna, 2016).
Imatges
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.