Avaluació de projectes culturals en escenaris canviants
Formació online
Detall Formació
Begoña Arretxe Irigoyen | Data d'inici 20/10/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
L'avaluació és un requisit de compromís i rigorositat de les iniciatives culturals que ens obliga a aturar-nos i generar la reflexió i els aprenentatges necessaris per reconèixer, valorar i potenciar aquells aspectes del projecte sòlids i que faciliten l'assoliment dels objectius i dimensionar aquells aspectes no esperats, fragilitats i dificultats que s'han d'abordar. Tenint en compte la situació actual de pandèmia i una suposada "nova normalitat" confusa i incerta és convenient revisar els objectius, les eines d'avaluació i l'enfocament amb el qual valorem la pertinència, la idoneïtat, l'eficiència i la sostenibilitat dels projectes.

Sessió 1. Supòsits inicials, avaluació del procés i avaluació de resultats. Què entenem per èxit en la situació actual? En base a quins definim la sostenibilitat, pertinència, idoneïtat i eficiència dels projectes culturals? Conceptes bàsics i disseny de l'avaluació de projectes culturals.

Sessió 2. Indicadors i eines d'avaluació des de la revisió de conceptes i les necessitats i potencialitats socials i culturals que es dibuixen en els escenaris actuals.

Participen
Begoña Arretxe Irigoyen
Begoña Arretxe Irigoyen és consultora, formadora i avaluadora independent des de l'any 2014 i ha acompanyat en la planificació, avaluació i / o procuració de fons a nombroses organitzacions culturals i de drets humans com l'Ateneu Popular 9 barris, la Cooperativa Etcèteres, la Comunitat Bolívia lliure de Violència o la Xarxa de Llocs de Memòria Llatinoamericans i caribenys; ha estat coordinadora de l'Àrea de Projectes Especials de la Direcció General de Vinculació de la Universitat Veracruzana (Xalapa, Mèxic), Coordinadora d'l'Àrea de Planejament, Monitorització, Avaluació i Procuració de Fons de el Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de les Cases (Chiapas, Mèxic) i coordinadora de el Departament de Projectes Socioculturals de Trànsit Projectes SL. Com a docent ha donat classes durant 16 anys en el Màster en Gestió d'Empreses Culturals de la Universitat de Barcelona i diferents cursos de Disseny, planificació, gestió i avaluació de projectes culturals en diferents ciutats d'Espanya, Colòmbia, Perú, Bolívia i Mèxic.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs