Avaluació de projectes culturals en escenaris canviants
Formació online
Detall Cursos i tallers
Arreche Irigoyen | Data d'inici 20/10/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
L'avaluació és un requisit de compromís i rigorositat de les iniciatives culturals que ens obliga a aturar-nos i generar la reflexió i els aprenentatges necessaris per reconèixer, valorar i potenciar aquells aspectes del projecte sòlids i que faciliten l'assoliment dels objectius i dimensionar aquells aspectes no esperats, fragilitats i dificultats que s'han d'abordar. Tenint en compte la situació actual de pandèmia i una suposada "nova normalitat" confusa i incerta és convenient revisar els objectius, les eines d'avaluació i l'enfocament amb el qual valorem la pertinència, la idoneïtat, l'eficiència i la sostenibilitat dels projectes.

Sessió 1. Supòsits inicials, avaluació del procés i avaluació de resultats. Què entenem per èxit en la situació actual? En base a quins definim la sostenibilitat, pertinència, idoneïtat i eficiència dels projectes culturals? Conceptes bàsics i disseny de l'avaluació de projectes culturals.

Sessió 2. Indicadors i eines d'avaluació des de la revisió de conceptes i les necessitats i potencialitats socials i culturals que es dibuixen en els escenaris actuals.

Participen
Begoña Arreche Irigoyen
Begoña Arreche Irigoyen és consultora, formadora i avaluadora independent des de l'any 2014 i ha acompanyat en la planificació, avaluació i / o procuració de fons a nombroses organitzacions culturals i de drets humans com l'Ateneu Popular 9 barris, la Cooperativa Etcèteres, la Comunitat Bolívia lliure de Violència o la Xarxa de Llocs de Memòria Llatinoamericans i caribenys; ha estat coordinadora de l'Àrea de Projectes Especials de la Direcció General de Vinculació de la Universitat Veracruzana (Xalapa, Mèxic), Coordinadora d'l'Àrea de Planejament, Monitorització, Avaluació i Procuració de Fons de el Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de les Cases (Chiapas, Mèxic) i coordinadora de el Departament de Projectes Socioculturals de Trànsit Projectes SL. Com a docent ha donat classes durant 16 anys en el Màster en Gestió d'Empreses Culturals de la Universitat de Barcelona i diferents cursos de Disseny, planificació, gestió i avaluació de projectes culturals en diferents ciutats d'Espanya, Colòmbia, Perú, Bolívia i Mèxic.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.