Introducció a l’anàlisi de la viabilitat dels projectes culturals
Formació online
Detall Cursos i tallers
Castells | Data d'inici 01/12/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
La viabilitat és un concepte que pren especial rellevància quan s’ha de dur a terme un projecte. En la seva aplicació pràctica suposa determinar la probabilitat que existeix de dur a terme de forma exitosa allò que es pretén realitzar. El concepte de viabilitat fa temps que s’ha introduït en l’àmbit de la gestió cultural, però la naturalesa específica dels projectes culturals dificulta l’aplicació dels mètodes tradicionals d’anàlisi utilitzats per altres sectors econòmics. Aquest curs té com a principal objectiu posar en valor l’anàlisi de viabilitat per als projectes culturals i introduir als gestor d’aquest sector en les eines d’anàlisi que els poden ser útils en el desenvolupament dels seus projectes.

Programa
Sessió 1. Introducció al concepte de viabilitat 
Dimarts 1 de desembre de 16 a 18 h 
1. Introducció
  • Motius per avaluar la viabilitat d’un projecte
  • Introducció al concepte de viabilitat. Definició i tipologies de viabilitat
  • Tipus d’avaluacions necessàries per establir la viabilitat
  • Limitacions del treball de l’avaluador
2. Viabilitat puntual d’un projecte
  • Introducció a l’anàlisi de costos
  • El càlcul del punt d’equilibri com a eina per avaluar la viabilitat de productes culturals
  • El càlcul del punt d’equilibri per a empreses amb més d’un producte

Sessió 2. Viabilitat a llarg termini
Dijous 3 de desembre  de 16 a 18 h
3. Viabilitat a llarg termini
  • El pla d’empresa com a eina per establir la viabilitat a llarg termini
  • Els components del pla d’empresa
  • Introducció a les eines financeres per determinar la viabilitat

Metodologia:
Les explicacions teòriques del professor seran completades amb exemples i exercicis que ajudaran a entendre l’aplicabilitat de les eines aportades. Els darrers 20 minuts de cada classe es reservarà per a preguntes dels assistents.
Badges i certificacions
Les persones assistents a la formació podran demanar un certificat d'assistència on hi constin les dates i la durada del curs
Participen
Ramon Castells
Doctor en Gestió de la Cultura i el Patrimoni. Llicenciat en econòmiques i gestor cultural, investigador en l’àmbit de les industries culturals i especialista en finançament de la cultura. Responsable de l’àrea de coneixement i estudis del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts des del mes de juny de 2009. Anteriorment, a l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Empreses Culturals, va treballar en el desenvolupament d’eines financeres com a principal estratègia d’ajuda a l’empresa cultural catalana. En l’àmbit docent, és professor associat de l’Universitat de Barcelona on imparteix les assignatures de Viabilitat Econòmica de Projectes Culturals i de Finançament i Captació de Recursos en el Màster oficial en Gestió Cultural.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.