Formació online: Gestió de la informació. Camí del CRM
Oportunitat o 'mal necessari'? La cultura de gestionar dades en el món de la gestió cultural
Detall Formació
Data d'inici 16/06/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

  • Com a professionals, tenim clara la diferència entre eficàcia i eficiència quan parlem de la gestió de la informació? Possiblement fem “tot allò que s’ha de fer”... però ho fem esmerçant els recursos òptims o sempre hi ha la sensació de “hauria de ser més fàcil?”. 
  • Quina importància – ètica i legal – li donem a la protecció de les dades? Les eines que fem servir ens fan patir o aprofitar el RGPD i/o la LOPD?
  • Esteu plenament satisfetes de la gestió de la relació amb el vostre entorn, amb la vostra base social? Les eines de gestió de la informació que feu servir us fan més fàcil, eficient i potent aquesta gestió?
  • Sabeu què és un CRM? És una eina o un concepte? Què podem esperar de solucions d’aquest tipus? Unicitat, reporting, comunicació, gestió de quotes, registre de la nostra activitat...

Programa: 
1. Introducció conceptual
  • Cicle de vida de les dades: dades - informació - coneixement - presa de decisions
  • Què és tenir "una base de dades"? Concepte, recollida de la informació, anàlisi, ... beneficis de la unicitat de la informació!!!
  • Ètica i legalitat de la gestió de la informació (transparència, compliment del RGPD i la LOPD) 
 
2. El CRM
  • Què és un CRM, per a què serveix?
  • Ens cal un CRM? (definim plegades els requeriments funcionals d’una eina CRM per al nostre sector)
  • Preguntes clau abans de decidir-se a incorporar una eina a la nostra empresa/entitat
  • CRMs "del mercat" (a partir de les necessitats plantejades anteriorment)
  • Precs, preguntes, dubtes, tancament
Coneixement
Formació a càrrec de Pedro Álvarez
Després de més de 12 anys d'experiència com a directiu en el món de la consultoria - fonamentalment en l'àmbit del Business Intelligence i del Màrqueting -, oriento el 2011 la meva carrera professional a l'aplicació d'aquestes experiències, metodologies, coneixements i solucions a les entitats no lucratives. Amb vocació de treball en xarxa, des de "el Tercer" treballo per la professionalització i competitivitat de les ONL, l'optimització de la gestió de la informació i l'aplicació de solucions reeixides en el major nombre possible d'entitats.

Docent a UOC, UNED, UCM, IL3 i d'altres entorns en àmbits com la Captació de Fons, CRM, Xarxes Socials i noves tecnologies.

El 2012 vaig impulsar - amb en Jaume Albaigès - el projecte SinergiaTIC amb l'objectiu de desenvolupar solucions tecnològiques "des de” i “per al” Tercer Sector; SinergiaCRM (www.sinergiacrm.org) és el primer desenvolupament, i més de 100 entitats han implementat l'aplicació en poc més de 5 anys de vida – algunes d’elles en l’àmbit de la cultura -.
Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment, s'envia entre 6 i 24 h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.

On es fan les formacions presencials?

Habitualment les activitats presencials es realitzen a Barcelona, al CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), al carrer Montalegre 7. Si no es realitza en aquest espai s'indicarà a on al cos de la descripció

Quan rebré l'enllaç per fer la formació online?

La informació pràctica de cada formació, inclòs l'enllaç de connexió de les formacions onlines, s'envia el dia abans de l'inici del curs