Formació online. Eines online de treball col·laboratiu
Gmail, Drive, Trello, Slack, Evernote i altres
Detall Cursos i tallers
Data d'inici 26/05/2020 | Inscripció Tancada | Sense places disponibles
Descripció
IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

Les circumstàncies actuals han canviat la nostra forma de treballar d'una manera accelerada. El teletreball ha vingut per quedar-se i caldrà preparar-se professionalment per poder gestionar els nostres equips i projeces de forma descentralitzada. 

Aquest curs té com a finalitat dotar i preparar les persones assistents per a treure el màxim profit de les aplicacions i eines 2.0 que existeixen, és a dir, d'aquelles eines que s’executen en part o totalment des d’Internet amb l’objectiu de treballar col·laborativament a distància. Aquestes eines, en molts casos gratuïtes, estan canviant la nostra manera de treballar, comunicarnos, gestionar projectes i organitzar la nostra feina diària individual i/o en equip de forma molt més eficient, evitant llarguíssimes cadenes de correu electrònic o repetició de tasques gràcies a una millor gestió de la informació i de protocols d'emmagatzematge.

En aquest curs aprendràs a utilitzar algunes de les eines 2.0 més conegudes i les possibles noves metodologies de treball associades. Si ja treballes amb elles, coneixeràs funcionalitats que poden automatitzar processsos  i  noves maneres de millorar la gestió diària.
  • Utilitzar eines online d’organització de documentació i del temps
  • Conèixer maneres de treballar de forma col·laborativa
  • Recollir i analitzar informació a partir d’eines 2.0
  • Com lligar totes aquestes aplicacions i treballar a través de diferents alhora
Les sessions constaran d’una exposició teòrica principal que anirà acompanyada en tot moment d’exemples i d’una part pràctica on s’ensenyarà a fer les accions bàsiques de cada eina. 

Cal disposar d'un compte creat de GMail.

SESSIÓ 1
  1. Intro. Què és el treball col·laboratiu? Explicació del perquè del cloud computing? Perills i altres qüestions a tenir en compte
  2. Eines de Google (quines eines ofereix Google en la seva versió gratuïta i com fer-les servir)
  3. Dubtes, tancament de la sessió fent un repàs per totes les eines visitades i avanç de la sessió 2

SESSIÓ 2
  1. Càpsula de presentació de diferents eines: Trello, Evernote i Slack
  2. Dubtes, tancament del curs fent un repàs per totes les eines visitades

Els curs està dirigit a qualsevol professional que necessiti treballar de forma descentralitzada gestionant projectes i equips de forma col.laborativa.
Coneixement
Maria Soto és tècnica GIS amb postgrau en Big Data i intel·ligència de negoci, i formadora d’eines 2.0 de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Preguntes Freqüents
Quan rebré l'enllaç per a connectar-me a la formació online?

Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió. Normalment s'envia entre 6 i 24h abans de l'inici de la formació.

Amb quina plataforma s'imparteixen les formacions online?

Les activitats online normalment s'imparteixen de manera virtual a través de la plataforma Google Meet. En cas que no sigui aquesta aplicació, s'especificarà la plataforma a la informació del curs.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació per a connectar-me?

En cas que l'aplicació s'imparteixi amb Google Met, no cal instal·lar-te res si et connectes a través de l'ordinador. T'enviarem un enllaç per correu electrònic i només t'hi has de connectar. Només en cas que et connectis a través del mòbil t'hauràs d'instal·lar l'aplicació de Google Meet o GMail prèviament.

Necessito càmera i micròfon per a fer les formacions online?

Per a les formacions online recomanem sempre disposar de càmera i micròfon per a connectar-se a les sessions. Tot i que no és obligatori, és més fàcil per a la persona que imparteix la formació empatitzar i connectar amb les cares que amb una pantalla negra. El micròfon acostuma a estar mutejat i només caldrà que l'obris per a intervenir.

Quin certificat obtindré quan acabi el curs?

En cas que hagis assistit a la totalitat del curs, un cop finalitzat, pots sol·licitar a través de correu electrònic un certificat d'assistència de la formació, on s'especifiquen les dates, el títol de la formació i el número d'hores.


Les persones que no es connectin a la sessió a l'hora i data acordades no podran sol·licitar aquest certificat.